Politiikka

Vihreiden Pekka Haavisto vaatii Suomen lippua ja vaakunaa takaisin

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Eduskunta kävi tänään vakavan keskustelun ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa. Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto nosti ryhmäpuheenvuorojen jälkeisessä keskustelussa esiin kansallisten symbolien käytön.

Hänen mukaansa äärioikeistolaiset ja äärinationalistiset liikkeet haluavat helposti omia esimerkiksi Suomen lipun ja Suomen vaakunan.

– Alkaen siitä kun skinien ihossa näkyy Suomen lippuja ja toimitaan väkivaltaisesti, Haavisto tarkensi.

– Olemme nähneet tätä ilmiötä maailmalla. Englannissa jalkapallohulikaanit koittivat viedä Union Jackin (Yhdistyneen kuningaskunnan lippu) mennessään, Norjan lipusta jotkut Breivikin tukijat ovat yrittäneet tehdä tällaista symbolia Breivikin tuelle.

Haaviston mukaan on erittäin tärkeää, kun Suomi valmistautuu nyt satavuotisjuhlavuoteen, että pidämme kiinni kansallisista symboleista.

– Koemme, että ne ovat kaikkien symboleita  ja emme hyväksy, että niitä missään liitetään väkivaltaiseen tai äärikäyttäytymiseen. Ehdotan valtioneuvoston jäsenille, että erikseen Suomen 100-vuotisjuhlan yhteydessä kiinnitettäisiin huomiota, että kansalliset symbolit takaisin meille kaikille suomalaisille, Haavisto päätti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat