Politiikka

Vihreiden Vartia nimeää, mistä työttömyys oikeasti johtuu ”isolta osin” – Juhana Vartiainen: ”Luulenpa että vastuu jää sinulle ja minulle ja muille 198:lle”

Vihreiden kansanedusataja Antero Vartia esitti eilen, samana päivänä kun eduskunnassa puitiin työttömien ns. aktiivimallia, Twitter-tilillään selityksen sille, mistä työttömyys ”isolta osin” johtuu.

Aktiivimallissa kyse on arvostelijoiden mukaan puolestaan siitä, että työttömiä halutaan rangaista työttömänä olemisesta ikään kuin se olisi heidän oma syynsä. Hallitus taas haluaa ”kannustaa” työttömiä aktiivisempaan työnhakuun.

Vartia arvioi sosiaalisessa mediassa, että työttömyys johtuu isolta osin typeristä rakenteista, ei työn puutteesta. Hän syyttää tuttuja tahoja asiasta.

”Työmarkkinajärjestöt ovat halunneet vallan päättää näistä rakenteista. Silloin niiden tulisi kantaa todellista vastuuta myös ihmisten työllistymisestä”, Vartia opasti.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kommentoi tänään tiistaina Vartian päivitystä. Tällä kertaa hän epäilee Vartian päätemiä.

”Luulenpa että vastuu jää sinulle ja minulle ja muille 198:lle. Työlainsäädäntöä on muutettava – turha vaatia järjestöiltä tai niitä moittia.”

Työministeri Jari Lindström (sin.) myönsi maanantaina eduskunnalle, että työttömyysturvalain aktiivimallissa on kyse työttömien pakottamisesta. Hän kuitenkin kiisti, että se syyllistäisi työttömiä.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat