Politiikka

”Vihreydestä tulee muutamassa vuodessa Euroopan vihatuin aate” – kokoomuksen ex-varapuheenjohtaja haukkuu IL-blogissa puolueet, jotka lähtivät ”tähän hulluuteen mukaan”

Eija-Riitta Korholan mukaan "vihreyteen hullaantuneet poliitikot jatkavat omassa kuplassaan". – Onko tähän varaa? hän penää.
Eija-Riitta Korholan mukaan "vihreyteen hullaantuneet poliitikot jatkavat omassa kuplassaan". – Onko tähän varaa? hän penää.
Eija-Riitta Korholan mukaan "vihreyteen hullaantuneet poliitikot jatkavat omassa kuplassaan". – Onko tähän varaa? hän penää.

Mistä ei voi vaieta, siitä on puhuttava.

Näin aloittaa bloginsa Iltalehdessä Eija-Riitta Korhola, kantaaottavasta lehtikirjoittelustaan tunnettu kokoomuslainen ex-europarlamentaarikko.

– Kaikki puhuvat siitä, kaikki hälyttävät siitä, mutta vihreyteen hullaantuneet poliitikot jatkavat omassa kuplassaan. Onko tähän varaa? Korhola kysyy haastavasti.

Hän kertoo saksalaislehden uutisoineen tällä viikolla ”arvovaltaisen McKinseyn raportista”, jonka mukaan Saksan Energiewende, Korholan mukaan suomalaistenkin poliitikkojen usein ylistämä energiakäänne, on osoittautumassa taloudelliseksi katastrofiksi.

Korholalle tämä ei ole yllätys.

– Siitä on kirjoitettu vuosia, minäkin muiden mukana. Mutta kun laskun maksajat ovat köyhiä, vihreitä ei vain kiinnosta. Koko Energiewende oli tulonsiirto köyhiltä rikkaille.

Korholan mielestä poliitikkojen on turha kauhistella kansalaisten keskuudessa kasvavaa populismia, jos he päätöksillään ruokkivat sitä.

– Olen pettynyt vihreisiin, mutta olen myös pettynyt kaikkiin puolueisiin, jotka lähtivät tähän hulluuteen mukaan, kokoomus mukaan lukien. Olen vaatinut heitä elämään oppiensa mukaan.

– Yhä edelleen poliitikot useimmista puolueista ovat vaatimassa meille Energiewendeä ja tuulivoiman lisäämistä Saksan malliin. Ongelma on, että juuri kukaan heistä ei hallitse energia-asioita. He eivät huomaa, että heitä neuvovat tahot, joilla on asiassa oma taloudellinen intressi.

”Mutta kun laskun maksajat ovat köyhiä, vihreitä ei vain kiinnosta.”

Korhola kirjoittaa, että ”joskus tämä hulluus kyllä loppuu, mutta sillä välin se maksaa paljon”.

Saksan CO2-päästöt tuotettua kilowattituntia kohden ovat Korholan mukaan nelinkertaiset Suomeen verrattuna.

– Olisin hiljaisempi, jos Energiewende synnyttäisi tulosta. … On todettava, että tavoiteltu suunta on myös ympäristön kannalta raivostuttavaa.

Korholan raportoi Saksan vihreiden jo pelkäävän romahdusta tulevissa liittopäivävaaleissa.

– Vihreydestä tulee muutamassa vuodessa Euroopan vihatuin aate, ja hyvästä syystä, sillä ympäristönsuojelun ja vähäosaiset se on unohtanut, hän lataa.

Eija-Riitta Korhola on clean techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta.

Vuosina 1999-2014 hän toimi europarlamentaarikkona ja 2006-2010 kokoomuksen varapuheenjohtajana. Korhola on ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen. Hän oli myös Vihreä Lanka -lehden kolumnisti vuosina 1994-1999.

Korhola on on arvostellut tuulivoimateollisuuden lobbausta.

Hänet valittiin Euroopan parlamenttiin ensimmäisen kerran vuonna 1999 kristillisdemokraattien listalta sitoutumattomana ehdokkaana.

Syksyllä 2003 Korhola loikkasi kokoomukseen. EU-parlamentissa hän edusti Euroopan kansanpuolue EPP:tä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat