Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Viiden miljoonan tartuntaraja rikkoutui Intiassa – miljoona tartuntaa 11 päivässä

Intiassa koronavirustapaukset ovat ylittäneet viiden miljoonan tartunnan rajapyykin, maan terveysministeriön tilastoista ilmenee.

Demokraatti.fi/STT

Viimeisimmät miljoona tartuntaa todettiin vain 11 päivän aikana. Se on toistaiseksi nopein tahti, jolla koronavirustartunnat ovat maailmassa kasvaneet.

Ensimmäisestä Intiassa havaitusta tartunnasta kesti 167 päivää, ennen kuin maa ylitti miljoonan tartunnan rajan. Tämän jälkeen tartuntojen määrä kaksinkertaistui 21 päivässä. Kaksi miljoonaa tartuntaa muuttuivat neljäksi miljoonaksi alle kuukaudessa.

Times of India -lehden mukaan eniten tartuntoja on todettu Maharashtran osavaltiossa, johon kuuluu esimerkiksi jättimäinen Mumbain kaupunki. Osavaltiossa on lähes kolme miljoonaa koronatartuntaa.

Tartuntojen todellinen määrä piilossa

Intiaa enemmän tartuntoja on ainoastaan Yhdysvalloissa, jossa niitä on noin 6,6 miljoonaa. Intiassa tehdään päivittäin noin miljoona testiä, mutta tästä huolimatta useiden tartuntojen pelätään jäävän huomaamatta 1,3 miljardin ihmisen maassa.

Esimerkiksi heinäkuussa julkistettu tutkimus osoitti, että Mumbain slummeissa asuvista ihmisistä peräti 57 prosentilla löydettiin koronaviruksen vasta-aineita. Noin 20 miljoonan asukkaan Mumbain väestöstä noin 40 prosenttia asuu slummeissa.

Viime viikolla pandemian hoidosta Intiassa vastaava lääketieteen instituutti arvioi, että maassa saattoi olla 6,5 miljoonaa tartuntaa jo toukokuussa.

Samanlaisia epäselvyyksiä uskotaan olevan Intian tilastoimissa koronavirukseen liittyvissä kuolemissa. Maassa on todettu noin 82 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, mikä on alle puolet Yhdysvaltain vajaasta 200 000 kuolemasta.

Miljoonaa ihmistä kohti Intiassa on 59 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Suomessa vastaava luku on 61.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE