Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Viiniläträysjuhlia keskellä koronakieltoja – partygate on romahduttanut Johnsonin suosion

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on joutunut jälleen keskelle uutta mediakohua, joka liittyy hänen henkilökuntansa kokoontumisiin ja juhlintaan korona-aikana.

Demokraatti.fi/STT

Daily Mirror -lehti väittää nimettömiin lähteisiin vedoten, että pääministerin henkilökunta olisi järjestänyt ”viiniperjantaiksi” kutsuttua tapahtumaa läpi pandemian.

Lehden mukaan tapahtuma olisi merkitty 50 henkilökunnan jäsenen virtuaaliseen kalenteriin. Tapahtuma olisi tällöin rikkonut sisätiloihin koronapandemian aikana määrättyä rajoituksia. Lehden mukaan Johnson oli tietoinen tapahtuman järjestämisestä ja myös vieraili siellä itse.

Johnsonin edustaja ei ole kommentoinut asiaa, vaan on kertonut odottavansa hallinnon virkakuntaan kuuluvan Sue Grayn virallista selvitystä tapahtumista. Graylla on jo selvityksessä Johnsonin aiempaan juhlintaan liittyviä tapauksia.

Työväenpuolueen parlamenttiedustaja Andrew Bridgen kiirehti jo Daily Mailin raportin jälkeen julistamaan, että Johnson on menettänyt ”moraalisen arvovaltansa” johtaa.

Myös Johnsonin oman puolueen viisi edustajaa ovat vaatineet äänestystä pääministerin luottamuksesta.

Johnson on viime viikkoina ollut kohun keskellä pandemian aikana tapahtuneesta juhlinnasta.

Brittilehti Telegraph uutisoi Johnsonin henkilökunnan järjestäneen kosteita läksiäisjuhlia viime vuonna prinssi Philipin hautajaisia edeltäneenä iltana. Johnson itse ei ollut juhlissa paikalla. Maassa vallitsi tuolloin kansallinen suruaika, ja koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia oli voimassa.

Lisäksi aiemmin tällä viikolla Johnson viimein myönsi osallistuneensa juhliin keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan eli tilanteessa, jossa monet eivät esimerkiksi päässeet vakavasti sairaiden tai kuolevien läheistensä luokse tai voineet osallistua läheistensä hautajaisiin. Paljastus on herättänyt raivoa useissa briteissä, jotka kuuliaisesti noudattivat sääntöjä samaan aikaan, kun sääntöjä asettavat poliitikot rikkoivat niitä.

Pääministerin suosio on romahtanut mielipidekyselyissä sen jälkeen, kun niin kutsuttu partygate viime kuussa alkoi. YouGovin ja Timesin torstaina julkaistussa kyselyssä työväenpuolue oli 10 prosenttiyksikköä konservatiivien edellä. Johto on suurin sitten vuoden 2013.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE