Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Viitteitä muukalaisvastaisuudesta: Hanaun kaupungissa tapahtunut ampuminen on siirtynyt terrorismiin erikoistuneiden syyttäjien tutkittavaksi

Lehtikuva

Saksassa Hanaun kaupungissa tapahtunut ampuminen on siirtynyt terrorismiin erikoistuneiden syyttäjien tutkittavaksi. Syyttäjien edustajien mukaan teossa on viitteitä muukalaisvastaisuudesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ampumiset tapahtuivat kahdessa vesipiippukahvilassa, ja ne ovat vaatineet ainakin yhdeksän uhria. Lisäksi poliisin mukaan epäilty hyökkääjä ja toinen ihminen on löydetty kuolleena asunnosta. Saksalaislehti Bildin mukaan toinen kuolleista olisi epäillyn tekijän äiti.

Bildin mukaan epäilty ampuja jätti jälkeensä tunnustusviestin ja videon, joiden perusteella hänen motiivinsa olivat äärioikeistolaisia. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet lehden tietoja.

Saksassa on viime aikoina oltu huolissaan äärioikeiston väkivallan uhan kasvusta. Perjantaina poliisi pidätti 12 Saksan äärioikeistoon kuuluvaa ihmistä, joiden epäillään suunnitelleen Saksan moskeijoihin samankaltaisia iskuja kuin Uudessa-Seelannin Christchurchissa viime vuonna.

Lokakuussa saksalaismies ampui Hallen kaupungissa kaksi juutalaista paikallisen synagogan lähellä. Isku tehtiin juutalaisten juhlapäivän Jom Kippurin aikana.

Viime kesäkuussa kristillisdemokraattien poliitikko Walter Lübcke, joka oli tunnettu avoimen pakolaispolitiikan kannattaja, ammuttiin kuoliaaksi. Äärioikeistolaisia ajatuksia tukenut mies on tunnustanut surmateon.

Tekijä ampui kahdessa kahvilassa

Poliisi kertoo, että Hanaun kaupungissa kuultiin keskiviikkona useita laukauksia iltakymmeneltä paikallista aikaa.

Ensimmäisen ampumisen kerrotaan medioiden mukaan tapahtuneen Midnight-nimisessä vesipiippukahvilassa paikkakunnan keskustassa ja toisen ampumisen Kesselstadtin naapurustossa sijaitsevassa Arena Bar & Cafessa.

Silminnäkijöiden mukaan tumma auto ajoi pois paikan päältä.

Saksalaislehti Bild kertoo, että osalla uhreista olisi kurditaustaa. Uhrien joukossa oli niin kahvilan henkilökuntaa kuin asiakkaitakin.
BBC kertoo, että poliisit ja helikopterit partioivat molemmilla alueilla. Toiselta alueelta julkaistujen valokuvien perusteella vaikuttaa siltä, että paikan päällä on ollut käynnissä suuri poliisioperaatio.

Hanaun pormestari Claus Kaminsky sanoi, ettei kauheampaa yötä voi kuvitellakaan. Hän pyysi, että kansalaiset eivät osallistuisi spekulaatioihin. Myös poliisi tviittasi, että spekulaatiot eivät auta tilanteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE