Politiikka

Ville Niinistöltä toive Sipilän hallitukselle: “Voisiko joskus vastata”

Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö jatkaa sosiaalisessa mediassa keskustelua viime viikon politiikan ykkösaiheesta, sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta.

– Kun Lepomäki sanoo, että #sote-esitys kasvattaa kustannuksia ja lisää eriarvoisuutta, hallitus vastaa ”hän sooloilee”, Niinistö kirjoittaa.

– Kun hallitusta varoitetaan oikeudellisista ongelmista, hallitus vastaa ”se viivyttelyä”.

Niinistö kysyykin, ”voisiko hallitus joskus vastata asiakritiikkiin”.

– Perustella. Kiitos, hän vielä lopettaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki piti viime viikolla eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti vastustavansa hallituksen sote-uudistusta.

Hänen mukaansa hallituksen sote-malli ei tule saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja potilaiden hoitoonpääsy tulee jopa vaikeutumaan nykyisestä. Hän ilmoitti sen takia äänestävänsä todennäköisesti hallituksen sote-pakettia vastaan.

Hallitus on todennut sote-keskustelun yhteydessä useaan kertaan, että sote-uudistus on nyt tärkeintä saada toteutettua. Esimerkiksi viime torstain suullisella kyselytunnilla pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vastasi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteelle uskovansa kansalaisten haluavan, että poliitikot eivät enää ”jappaise sote-uudistuksesta”, vaan toteuttavat sen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat