Kotimaa

Ville Ranta reagoi Johanna Vehkoon saamaan kunnianloukkaustuomioon, myy Junes Lokka -aiheisen pilapiirroksen eniten tarjoavalle: ”Jakakaa, antinatsipellet!”

Nora Vilva
Nora Vilva

Demokraattiinkin piirtänyt Ville Ranta panee alkuperäisen Junes Lokka -aiheisen pilapiirroksen myyntiin ja lahjoittaa summan toimittaja Johanna Vehkoolle.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Vehkoon tänään sakkoihin oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamisesta.  Vehkoo luonnehti Lokkaa yksityisessä Facebook-kirjoituksessaan muun muassa rasistiksi ja natsiksi. Vehkoo aikoo valittaa hovioikeuteen saamastaan kunnianloukkaustuomiosta.

Ranta kertoo aikeistaan Facebookissa.

”Juuri päättyneen oikeudenkäynnin kunniaksi myyn tämän Junes Lokka -aiheisen pilapiirroksen originaalin eniten tarjoavalle ja lahjoitan saman summan (tai enemmän) Johanna Vehkoolle oikeudenkäyntikulujen maksamista varten. Tuomio ei ole lainvoimainen, joten jos tuomio tästä vielä muuttuu, rahat suunnataan samaan paikkaan korvauksena henkisestä kärsimyksestä. Lähtöhinta on 150 euroa. Lisätietoja ja tarjouksia saa lähettää yksärillä noin viikon ajan. Jakakaa, antinatsipellet!”

Lokka-piirros julkaistiin alkujaan Demokraatissa viime lokakuussa.

Vehkoon asianajaja Martina Kronström kertoo STT:lle, että hän ja hänen päämiehensä ovat järkyttyneitä tuomiosta. Kronströmin mukaan tekstissä ei suinkaan ollut kyse solvaamistarkoituksesta vaan tarkoitus oli vain nostaa esille toimittajien kokema häirintä. Lokka on Vehkoon mukaan häirinnyt häntä jo pitkään.

Myös Journalistiliitto pitää Vehkoon saamaa kunnianloukkaustuomiota kohtuuttomana. Liiton puheenjohtajan Hanne Ahon mukaan Vehkoon saama tuomio voi jatkossa toimia jopa yllykkeenä nettihäiriköille, jotka pyrkivät käyttämään oikeuslaitosta kiusantekonsa välikappaleena.

Tänään Lokkaa vastaan on nostettu myös kaksi syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, syyttäjänvirasto tiedotti. Syyttäjän mukaan Lokka oli ladannut Youtubeen ja Facebookiin videon mielenosoituksessa pidetystä puheesta, jossa solvataan maahanmuuttajia ja islaminuskoisia. Syyttäjän mukaan Lokka on kiistänyt teon.

Viime viikolla Lokkaa vastaan nostettiin syytteet neljästä kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Kunnianloukkausten epäillään tapahtuneen Youtubessa, blogissa ja sosiaalisessa mediassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat


Uusimmat