Politiikka

”Virheellisiäkin tulkintoja” – Ministeri Saarikko pitää Lepomäen esittämää kritiikkiä ”harmillisena”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Perhe- ja peruspalveluminsiteri Annika Saarikko (kesk.) myöntää sen olevan selvää, että ”hallituksen enemmistö kansanedustajissa laskettuna on niukka” tulevassa sote-äänestyksessä.

– En ole keskittynyt huolehtimaan nyt siitä. Minulla on vahva käsitys, että hallituksen kaikilla puolueilla on eduskuntaryhmiltä tuki jo halliusohjelmassa sovitulle sote- ja maakuntauudistukselle, Saarikko sanoi torstaina eduskunnassa.

– Ei pelkästään siksi, että se on hallitukselle tärkeä ja sen sopima. Vaan se on myös Suomelle valtavan tärkeä uudistus. Jos tässä nyt epäonnistuttaisiin, niin vaikutuskertoimet olisivat valtavan suuret.

Hallituksen reformiministeriryhmässä sote-uudistuksesta vastaava Saarikko ei lähde spekuloimaan tai jossittelemaan sitä miten voisi käydä, mikäli uudistus kaatuisi.

– Keskityn nyt siihen, että uudistus pysyy aikataulussa siltä osin, että valinnanvapauslaki tulee aivan lähiaikoina eduskunnan työstettäväksi. Muut lait jo odottavat täällä.

Saarikko myös halusi palauttaa toimittajien mieleen, että uudistus tehdään suomalaisten palvelujen vuoksi.

– Näillä eväillä valmistelen uudistusta eteenpäin. Se, miten kansanedustajat tähän suhtautuu: Olen hirveän iloinen, että omalla eduskuntaryhmälläni on suuri halu saattaa tämä historiallinen uudistus valmiiksi.

Lepomäen kritiikki harmillista.

Saarikko pitää Lepomäen eilen esittämää kritiikkiä harmillisena.

– Hänen tekstejään lukiessa olen havainnut, että olisi monta kohtaa josta olisi mukava keskustella tai todeta, että niissä oli vähän virheellisiäkin tulkintoja siitä mitä olemme sopimassa.

– Mutta jokaisella kansanedustajalla on tietysti oikeus näkemyksensä ilmaista. Se on varmasti kokoomuksen eduskuntaryhmän asia käydä nyt tätä keskustelua.

Lepomäki piti eilen eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti vastustavansa hallituksen sote-uudistusta. Lepomäen mukaan hallituksen sote-malli ei muun muassa tule saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja potilaiden hoitoonpääsy tulee jopa vaikeutumaan nykyisestä. Hän ilmoitti sen takia äänestävänsä todennäköisesti hallituksen sote-pakettia vastaan.

Toimittajat: Simo Alastalo ja Topi Juga

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat