Politiikka

”Viritys on tällä hetkellä sopiva” – Orpo vastaa arviointineuvoston kritiikkiin

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä finanssipolitiikka ei ole liian kevyttä nykyiseen taloustilanteeseen. Talouspolitiikan arviointineuvosto arvioi raportissaan, että finanssipolitiikka on suhdannetilanteeseen nähden liian kevyttä.

Orpon mukaan tehdyt kevennykset työn verotuksessa ovat olleet perusteltuja työn vastaanottamisen kannusteiden parantamiseksi. Veronkevennyksillä on myös varmistettu, ettei verotus kiristy kilpailukykysopimuksen yhteydessä. Orpo haluaa muistuttaa kilpailukykysopimuksen merkityksestä Suomen kilpailukyvylle.

Orpo sanoi STT:lle, että hänen mielestään finanssipolitiikan viritys on tällä hetkellä sopiva.

Talouspolitiikan arviointineuvoston raportin mukaan hallitus ei ole saavuttamassa julkiselle taloudelle asettamiaan tavoitteita. Suhdannekorjattu alijäämä on ennusteiden mukaan ensi vuonna lähes puolitoista prosenttia bruttokansantuotteesta.

Orpo muistuttaa, että arviot eivät sisällä vielä viime vuoden lopulla tulleita myönteisiä tilastotietoja. Tuoreet ennusteet kuten OP:n ennuste povaavat kasvun jatkuvan vahvana tänä ja vielä ensi vuonnakin.

– Jos talouskehitys jatkuu näin vahvana kuin nyt näyttää, näkymä on parempi kuin arviointineuvoston ajattelussa, Orpo sanoi.

Orpon mukaan rakenteellinen alijäämä voidaan sulattaa pois tukemalla talouskasvua työllisyyttä parantamalla, ei julkisen talouden sopeutustoimilla.

Orpon mukaan finanssipolitiikan nykylinjasta on pidettävä kiinni eikä menopuolelle voida tehdä lisäyksiä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat