Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Virkailijayhdistyksen puheenjohtajalta vakavia huomioita Haaviston toiminnasta Verkkouutisille – ei muista vastaavaa pitkältä uraltaan

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Ulkoministeriön henkilöstön luottamus ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.) on horjunut pahasti, kertoo ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja Jukka Parikka Verkkouutisille. Virkailijayhdistys on ulkoministeriön henkilöstön edunvalvontajärjestö.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Parikka on toiminut ulkoministeriössä vuodesta 1985. Hän ei muista pitkän virkauransa aikana kenenkään ministerin saaneen osakseen yhtä laajaa epäluottamusta ministeriön sisällä kuin Haavisto nyt.

Parikka sanoo, että henkilöstön luottamus ministeriä kohtaan voi rakentua vain teoille eikä jälkikäteiselle selittelylle.

Luottamuksen horjuminen liittyy ulkoministeriön sisäisiin erimielisyyksiin siitä, miten suomalaisten avustamisesta Syyrian al-Holin pakolaisleirillä pitäisi päättää.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvosteli perjantaina Helsingin Sanomien haastattelussa ulkoministerin johtamistapaa ja sanoi, että ministeriössä on pelon ilmapiiri.

Parikka sanoo verkkouutisille, että Tuomisen haastattelun perusteella näyttää siltä, että Haavisto puhuu muunneltua totuutta ja selittelee toimiaan parhain päin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE