Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Virolainen Operail aloittaa Suomen rautateillä – ”Laajentuminen Suomeen on osa yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa”

Lehtikuva

Virolainen Operail kertoo aloittavansa rahtiliikenteen Suomen rautateillä. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että se investoi 50 miljoonaa euroa toiminnan käynnistämiseen Suomessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Operail Finlandin toimitusjohtajaksi on nimitetty Ilkka Seppänen, joka on toiminut aiemmin VR:n rahtiyksikön Transpointin johtoryhmän jäsenenä. Hän on vastannut VR Transpointissa myynnistä, palvelutuotannosta ja turvallisuudesta.

Seppäsen mukaan ala on tiukasti säännelty ja edessä ovat pitkän aikaa vievät lupaprosessit myyntiluvan saamiseksi.

– Sen vuoksi tässä vaiheessa on hyvin vaikeata arvioida, milloin liikenne päästään aloittamaan, Seppänen kertoi STT:lle.

Hänen mukaansa Operail on jo tilannut veturit, mutta lukumääristä ja muista yksityiskohdista voidaan tiedottaa vasta, kun veturitoimittajan kanssa on täsmennetty toimitusaikataulut. Vaunuja hankitaan tarpeen mukaan Euroopasta.

Seppänen sanoo myös, että yhtiö on solminut jo sopimuksia asiakkaiden kanssa, mutta niitä ei voi vielä julkistaa.

– Suomessa on paljon perusteollisuutta, jolla on kuljetettavaa kotimaisesti ja kansainvälisesti. Lisäksi Suomen kautta kulkee paljon kauttakulkuliikennettä. Varmasti kuljetettavaa löytyy hyvälle ja luotettavalle kuljetuspalvelulle, Seppänen arvioi.

Tuloa Suomeen valmisteltu lähes vuoden ajan

Operailin johtokunnan puheenjohtaja Raul Toomsalu arvioi, että yhtiölle on tärkeätä löytää uusia markkinoita. Hänen mukaansa uudet liiketoiminnot ovat nostaneet Operailin kannattavaksi. Yhtiö aikoo jatkaa kasvuaan tulevina vuosina.

– Laajentuminen Suomeen on osa yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa, Toomsalu sanoo tiedotteessa.

Operailin johtokunnan jäsen Paul Lukka kertoo, että yhtiö on saanut erittäin myönteisen vastaanoton Suomessa. Hänen mukaansa Operail on valmistellut tuloaan Suomen markkinoille lähes vuoden ajan.

Rahtiliikenne Suomen rautateillä avautui kilpailulle vuonna 2007. VR:n kilpailijoina on ollut joitakin pieniä operaattoreita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE