Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Virus nosti päätään koronapandemian mallimaassa – ensimmäiset paikallista alkuperää olevat tartunnat 102 päivään

Istock

Uudessa-Seelannissa on todettu ensimmäiset paikallista alkuperää olevat koronavirustartunnat 102 päivään. Aucklandissa on otettu käyttöön koronarajoitukset tartuntojen vuoksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pääministeri Jacinda Ardernin mukaan neljä tartuntaa löytyi yksittäisestä perheestä Aucklandissa, eikä alkuperää tunneta vielä. Viimeisten 100 päivän aikana Uudessa-Seelannissa oli tätä ennen havaittu tartuntoja vain karanteenissa olleiden, ulkomailta palanneiden keskuudessa.

– Olemme tehneet äärimmäisen kovasti töitä estääksemme tämän, mutta olemme myös varautuneet siihen, että näin käy, Ardern sanoi tv-puheessa.

Viiden miljoonan asukkaan Uusi-Seelanti on ollut koronapandemian mallimaa. Maassa on vahvistettu vain vajaat 1 600 tartuntatapausta ja 22 koronakuolemaa.

Koska virus oli ennen tätä pystytty käytännössä eliminoimaan maasta, ei Uudessa-Seelannissa ole viime aikoina ollut enää juurikaan koronarajoituksia, vaan ihmiset ovat voineet elää elämäänsä melko normaalisti.

Uusien tartuntojen takia maan suurimmassa kaupungissa Aucklandissa on voimassa tiukat liikkumisrajoitukset ainakin kolmen päivän ajan. Myös muualla maassa otetaan takaisin käyttöön jonkinasteisia rajoituksia.

Uutista täydennetty 11.8. klo 13.40

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE