Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Voi mikä jännitysten ilta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sunnuntaina saimme seurata todella jännittävää ja äärimmäisen tiukkaa ensimmäisten aluevaalien ääntenlaskentaa.

Piritta Rantanen

SDP:n kansanedustaja

Täällä Keski-Suomessa saamme olla hyvin tyytyväisiä saatuun tulokseen ja ansaittuun luottamukseen. Vaalikampanjointi oli poikkeuksellista, mutta ehdokkailla oli todella hyvä henki ja kaikki olivat erinomaisesti perehtyneet asiaan. Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja mukana olleille. Te olette tärkeitä!

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen lakipakettia voidaan pitää jonkinlaisena sipulin kuorena tälle kokonaisuudelle. Nyt valittu aluevaltuusto luo uudistukselle sielun, hengen ja sisällön. Uskon, että nyt valitut demari valtuutetut ovat juuri sen kaltaisia ihmisiä, jotka pystyvät tarvittavaan yhteistyöhön muiden puolueiden edustajien kanssa ja haluavat saada aikaan parhaan mahdollisen mallin koko Keski-Suomeen. Olen iloinen, että paikat meidän demareidenkin kesken jakaantuivat melko tasaisesti koko maakunnan alueelle. Niistä kunnista, joista ei nyt tullut edustajaa voidaan huolehtia kuntien ja hyvinvointialueen kanssa tehtävän yhteistyön kautta, kunhan niin vain päätetään.

Uudistuksen rahoitusmalli oli yksi vaalikentilläkin useissa keskusteluissa kiinnostusta herättänyt aihe. Rahoitus asia aiheuttaa jonkin verran pelkoa siitä, että se on riittämätön ja toisalta on ajatuksia siitä, että malli ei kannusta hyvinvointialueita ennaltaehkäisevään työhön. Luotu rahoitusmalli muodostuu laajasta kirjosta erilaisia elementtejä. Rahoitusmallista on siis luotu ensimmäinen versio, jonka tarkasteluun meillä on eduskunnassa valmius tehdä parantavia muutoksia saatujen kokemusten perusteella. Koko uudistuksen tärkein asia on riittävien ja tarpeen mukaisten sosiaali-terveys- ja pelastuspalveluiden tarjoaminen kaikille täällä Keski-Suomessakin. Siitä me pidämme kiinni ja siitä me huolehdimme.

Kirjoittaja on SDP:n kansanedustaja Jämsästä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE