Politiikka

”Voiko politiikka olla enää kyynisempää?” – vasemmistoliiton Andersson tuomitsi Sipilän toimet:

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Eduskunnan täysistunnossa keskustellaan paraikaa hallituskriisistä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi eduskunnalle valtioneuvoston tiedonannon hallituksen pohjassa tapahtuneesta muutoksesta.

Vasemmistoliitto yhtyi ryhmäpuheenvuorossaan sosialidemokraattien esittämään epäluottamuslauseeseen.

Vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron pitänyt kansanedustaja Li Andersson (kuvassa) sanoi, että kansalaisten luottamus politiikkaan palautetaan vain osoittamalla, että aatteet, periaatteet, arvot ja kansanvalta aidosti tarkoittavat meille jotain.

– Kuluvan viikon aikana minua on hävettänyt ajatella, miltä tämä kaikki näyttää kansalaisten silmissä, Andersson sanoi.

– Tiistaina selvisi, että kyse ei ollut kriisistä, vaan tarkkaan harkitusta strategiasta. Voiko politiikka olla enää kyynisempää?

Kuluvan viikon aikana minua on hävettänyt.

Anderssonin mukaan kaikki tämä tehtiin vain siksi, että kaikkien aikojen laajamittaisin sosiaali- ja terveydenhuollon yhtiöittäminen ja ulkoistaminen toteutettaisiin suunnitelmien mukaisesti.

– Koko tässä kriisissä on ennen kaikkea kyse demokratiasta ja kansanvallasta. Kun tämä ryhmä (Sininen tulevaisuus) järjestäytyy puolueeksi, istuu hallituksessa edustettuna sellainen puolue, jota kukaan ei ole missään vaalissa äänestänyt.

Andersson korostaa, että pääministeri Sipilä otti uuden puolueen hallitukseen ilman hallituksen hajoittamista ja ilman uusia hallitusneuvotteluita, jotta prosessikaavioon tulisi mahdollisimman vähän kansanvallan aiheuttamia häiriöitä.

– Siksi kannatan epäluottamuslausetta, Andersson totesi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat