Voimakas maanjäristys ravisteli jälleen Nepalia

Lehtikuva
Edellisestä Nepalin maanjäristyksestä on vasta runsaat kaksi viikkoa.
Lehtikuva
Edellisestä Nepalin maanjäristyksestä on vasta runsaat kaksi viikkoa.
Lehtikuva
Edellisestä Nepalin maanjäristyksestä on vasta runsaat kaksi viikkoa.

Nepalissa on sattunut uusi maanjäristys. Yhdysvaltain geologinen tutkimuskeskus USGS kertoo maanjäristyksen voimakkuudeksi 7,4, mutta ulkoministeriön saamien ennakkotietojen mukaan oikea luku olisi 7,3.

Helsingin yliopiston Seismologian instituutin taulukosta ilmenee, että kyse on joka tapauksessa hyvin voimakkaasta järistyksestä. Järistys tuntui Intian pääkaupungissa Delhissä asti.

Järistyksen aiheuttamia tuhoja selvitetään parhaillaan. Esimerkiksi Norjan Punainen Risti tviittaa, että heidän kenttäsairaalassaan kerrotaan useista kuolleista ja monista loukkaantuneista.

Järistys sattui hieman puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa. Pääkaupungissa Kathmandussa ihmiset pakenivat ulos kaduille. Kauppiaat ovat sulkeneet myymälänsä, ja kadut ovat täyttyneet ihmisistä, jotka yrittävät saada yhteyttä läheisiinsä.

USGS:n mukaan maanjäristyksen keskus sijaitsi runsaat 80 kilometriä itään Kathmandusta. Paikka on lähellä Kiinan rajaa ja Mount Everest -vuorta. Keskuksen lähettyvillä sijaitsee myös Mount Everestin perusleiri.

Runsaat kaksi viikkoa sitten Nepalissa sattuneen maanjäristyksen voimakkuus oli 7,8. Maanjäristyksessä kuoli tuolloin yli 8 000 ihmistä, ja se aiheutti laajoja tuhoja. Monet rakennukset vaurioituivat jo tuolloin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat