Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Voimme tehdä hyvää yhteistyötä” – Marin tapasi Espanjan pääministerin Madridissa

LEHTIKUVA / AFP / GABRIEL BOUYS

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez keskustelivat tänään Madridissa yhteistyön tiivistämisestä maiden välisissä taloussuhteissa sekä useissa EU-asioissa. Pääministerit keskustelivat myös Euroopan turvallisuustilanteesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Suomi ja Espanja ajattelevat samalla tavalla monista asioita. Voimme tehdä hyvää yhteistyötä sekä monissa EU-asioissa että maidemme välillä”, pääministeri Marin totesi pääministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Suomen vienti Espanjaan on ollut kasvussa lukuun ottamatta pandemiavuoden 2020 notkahdusta. EU:n elpymishanke avaa Suomelle uusia mahdollisuuksia tiivistää kaupallista yhteistyötä Espanjassa esimerkiksi digitalisaatioon ja vihreään siirtymään liittyen, valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan.

”Espanjan ja Suomen näkemykset ovat samansuuntaisia muun muassa EU:n yhteisen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä, sisämarkkinoiden syventämisestä, vapaakaupan edistämisestä sekä muuttoliikkeen hallinnasta. Myös EU:n yhteiset arvot kuten oikeusvaltioperiaate, ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat tärkeitä sekä Suomelle että Espanjalle. Molemmat maat haluavat vahvistaa EU:n yhteistä ääntä globaaleissa kysymyksissä.”

Valtioneuvoston viestinnästä kerrotaan pääministerien keskustelleen helmikuussa järjestettävästä EU:n ja Afrikan unionin huippukokouksesta sekä maaliskuun kahdesta Eurooppa-neuvoston kokouksesta, jotka keskittyvät talouteen ja turvallisuuteen. Esillä olivat myös koronapandemiatilanne, ilmastonmuutos ja Euroopan energiahuoltoon liittyvät asiat. Pääministerit puhuivat pitkään myös Euroopan turvallisuustilanteesta.

”Tämänhetkinen turvallisuustilanne Euroopassa herättää huolta. Ukrainalla on EU:n vahva tuki. Kuten joulukuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa totesimme, Venäjän uusilla sotilaallisilla toimilla olisi mittavat seuraukset ja kova hinta”, pääministeri Marin sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE