Urheilu

Voitokas harjoitusottelu antoi itsevarmuutta Leijonille: ”Olo on erittäin luottavainen”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan Suomen joukkue on innostunut ja nauttii Etelä-Korean olympialaisten ilmapiiristä täysin rinnoin.

NHL-miehet jäivät pois olympialaisista, mikä toi usealle Euroopan kaukalossa pelaavalle kiekkoilijalle oivan ja ehkäpä ainutkertaisen tilaisuuden pelata viiden renkaan kisoissa. Marjamäen mukaan tästä kumpuava innostus on iso voimavara Leijonille.

– Koossa on innostunut, motivoitunut ja monipuolinen joukkue. Olo on erittäin luottavainen, joukkueesta tuleva tunne on todella hyvä, Marjamäki sanoi tiistaina.

– Tiedostamme, että tässä turnauksessa kaikki on mahdollista ja olemme valmiita tarttumaan tähän mahdollisuuteen, päävalmentaja jatkoi.

Suomi kohtasi hiljattain Etelä-Koreassa pelatussa harjoituspelissä Tshekin. Suomi voitti 2–0. Maalivahti Mikko Koskinen pelasi nollapelin ja Jonas Enlund sekä Miro Heiskanen tekivät Leijonien maalit.

Marjamäen mukaan olympiapelien kynnyksellä kiekkoiltu harjoitusottelu oli monessa mielessä tärkeä.

– Harjoitusmatsin tärkein anti oli yhdessä pelaamisen kokemus. Se on eri juttu kuin pelkkä harjoittelu. Tshekki on laatujoukkue ja 2–0-lukemat toivat luottamusta tekemisistämme. Myös kokemukset erikoistilannepelaamisesta tulivat tarpeeseen, Marjamäki tuumi.

Leijonat kohtaa torstaina olympiaturnauksen avauspelissään yllätysvalmiin ja arvaamattoman Saksan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat