Politiikka

”Voivottelee ongelmaa, jonka kokoomus on itse aiheuttanut” – Kärnän vihainen vastapallo ”ymmärryksen hukanneelle” Vapaavuorelle

Mikko Kärnän on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.
Mikko Kärnän on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.
Mikko Kärnän on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.

Aktiivinen tiedottaja ja somettaja, keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä nostaa tänään tikunnokkaan Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.).

Kysymys on alue- ja kaupunkipolitiikasta, viime viikkoina kärjistyneestä julkisesta keskustelusta janalla Helsinki vrs. maakuntien Suomi.

– Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kirjoitti alkuviikosta blogissaan aluepolitiikasta. Vapaavuori oli otsikoinut tekstinsä hyvin kauniisti ”Maamme osat tarvitsevat keskinäistä ymmärrystä”. Näinhän se on. Valitettavasti tämä ymmärrys on erityisesti Vapaavuorella pahasti hukassa, Kärnä käynnistää.

– Vapaavuori toteaa kirjoituksessaan, aivan oikein, että pääkaupungin ja metropolialueen hyvinvointi, tai vaihtoehtoisesti sen pahoinvointi, säteilee koko maahan. Samalla Vapaavuori kuitenkin autuaasti unohtaa, että näin tapahtuu myös muun Suomen osalta, jonka hyvinvointi tai pahoinvointi säteilee suoraan metropolialueelle.

Kärnän mukaan Vapaavuori vihjailee myös, että Suomessa joku vastustaisi kaupungistumista.

– Ei vastusta, hän vakuuttaa.

Jan Vapaavuori. (Kuva: Lehtikuva)

– Mitä taas tulee Vapaavuoren voivotteluun pääkaupunkiseudun asuntopulasta, niin se on itseaiheutettu ongelma. Pääkaupunkiseudun valtapuolueista juuri kokoomus kantaa itse suurimman vastuun asuntopolitiikan epäonnistumisesta. Sormella osoitteluun sijaan Vapaavuoren kannattaisi keskittyä ongelman korjaamiseen ensisijassa sisäisin toimenpitein. Tämä näin pienenä vinkkinä entiseltä kunnanjohtajalta, Kärnä kuittailee.

Hän korostaa, että aktiivinen aluepolitiikka ja maaseutupolitiikka eivät ole pois kaupunkien menestyksestä.

”Pääkaupunkiseudun valtapuolueista juuri kokoomus kantaa itse suurimman vastuun asuntopolitiikan epäonnistumisesta.”

Kärnä kirjoittaa Vapaavuoren kutsuneen 21 suurimman kaupungin johtajat ”kapinaan sote- ja maakuntauudistusta vastaan”.

Kärnälle on muodostunut myös kuva, että tuore pormestari haluaa rakentaa tulevista vaaleista vastakkainasettelun vaalit – ”vaikka väittääkin kauniisti haluavansa tästä vastakkainasettelusta eroon”.

– Sadassa itsenäisyyden vuodessa meidän olisi jo pitänyt oppia, ettei vastakkainasettelu koskaan johda mihinkään hyvään. Täytyykin toivoa, että Vapaavuoren oma puolue kokoomus irtisanoutuu määrätietoisesti tällaisesta politiikasta, Kärnä päättää kirjoituksen, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Uuden Suomen puheenvuoropalstalla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat