Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

WHO:lta synkeä koronaviesti: Pandemiasta ei päästä eroon vuonna 2021

Lehtikuva

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on epärealistista, että koronaviruspandemiasta selvittäisiin vuoden loppuun mennessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Järjestön johtoon kuuluvan Michael Ryanin mukaan on kuitenkin mahdollista, että viruksen aiheuttama kriisi helpottuu, jos sairaalahoidon tarvetta ja koronavirukseen liittyviä kuolemia onnistutaan vähentämään.

Ryan huomauttaa, että virus on yhä voimissaan, sillä maailmanlaajuiset tartuntamäärät ovat jälleen lähteneet nousuun usean viikon laskun jälkeen.

WHO:n painopisteenä on nyt pitää koronan leviäminen mahdollisimman vähäisenä, jotta ihmisten sairastuminen vähenisi ja uusien virusmuunnosten syntymiseltä vältyttäisiin.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus iloitsi maanantaina Ghanassa ja Norsunluurannikolla aloitetuista rokotuksista, jotka ovat tulleet covax-ohjelman avulla. WHO:n covax-ohjelman tarkoituksena on edistää koronarokotteiden maailmanlaajuista tasapuolista saatavuutta. Ohjelman kautta rikkaat maat voivat tukea köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa.

Hänen mukaansa on silti valitettavaa, että rokotukset alkavat köyhemmissä maissa kolme kuukautta rikkaita maita myöhemmin.

–  On valitettavaa, että jotkut maat jatkavat priorisoivat nuorempien ja terveempien, pienemmällä sairastumisriskillä olevien aikuisten rokottamista omissa väestöissään, ennemmin kuin terveydenhuollon työntekijöiden ja vanhempien ihmisten rokottamista muualla, Ghebreyesus sanoi.

Pääjohtaja on toivonut, että terveydenhuollon työntekijöiden rokottaminen koronavirusta vastaan aloitettaisiin kaikissa maissa tämän vuoden 100 ensimmäisen päivän aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE