Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Winnipeg voitti Laineen siirtouutisesta huolimatta – myös tuleva seura Columbus pärjäsi

LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Winnipeg Jets pystyi Patrik Laineen siirtouutisen jälkeen voittotahtiin jääkiekon NHL:ssä. Winnipeg kukisti varhain sunnuntaina Suomen aikaa Ottawa Senatorsin 6–3.

Demokraatti.fi/STT

–  Olimme juuri tehneet merkittävän pelaajakaupan, ja sellainen herättää koko joukkueen. Aamujäällä oli paljon energiaa, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi Jetsin Twitterissä julkaistussa tiedotustilaisuudessa.

Laineen, 22, kauppaaminen koski etenkin tanskalaispelaaja Nikolaj Ehlersiin, jolle Laine oli läheisin joukkuekaveri. Mauricen mukaan Ehlers osoitti ottelussa hienosti, ettei voi vaipua murehtimaan. Ehlers teki joukkueensa avausmaalin.

–  Hän osoitti henkistä vahvuutta ja käsitteli Laineen siirtouutisen hienosti. He olivat todella läheisiä, Maurice sanoi.

Laine pelasi Winnipegissä viidettä NHL-kauttaan. Jets tarjosi hänelle kanadalaisen kiekkohuuman NHL-uran aluksi vuodesta 2016 lähtien. Laine teki Winnipegille runkosarjassa 140 maalia.

–  Uransa alussa hän oli selkeästi maalintekijä, mutta hänen roolinsa kehittyi eikä tehotilastoissa ole enää miinusta, päävalmentaja Maurice sanoi siirron varmistuttua.

Tamperelaistaustaisen hyökkääjän seuraavat haasteet ovat Yhdysvaltojen puolella, Jarmo Kekäläisen johtamassa Columbus Blue Jacketsissa. Columbus juhlisti kauppapäivää aiheuttamalla Tampa Bay Lightningille kauden ensimmäisen tappion.

Laineen lähtö kirpaisi

Laine ehti pelata tammikuussa alkaneella kaudella Jetsissä vain yhden ottelun. Se toi tehot 2+1, mutta sittemmin Laine oli sivussa ylävartalovamman takia.

Ehlers kertoi jutelleensa Laineen kanssa pitkin iltapäivää.

– Aamu ja iltapäivä eivät olleet mukavia, mutta ottelua varten pitää tehdä se, mitä pitää, Ehlers sanoi ottelun jälkeen.

Jetsin ja Senatorsin ottelu alkoi Winnipegissä vasta kello 21, jota päävalmentaja Maurice kuvasi lähes nukkumaanmenoajakseen.

–  Kello 23 pelasimme hyvin, Maurice kuvasi, sillä Jets ratkaisi ottelun päätöserän neljällä maalillaan. Senators pääsi kolmanteen erään 3–2-johdosta.

Jetsin tehomies oli maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Paul Stastny.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE