Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

WSJ ehdottaa: suurlähettiläs ja kaikki venäläistoimittajat ulos Yhdysvalloista

AFP / LEHTIKUVA

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal (WSJ) ehdottaa, että Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs ja kaikki venäläistoimittajat karkotetaan Yhdysvalloista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lehden toimittaja Evan Gershkovich (kuvassa) joutui vankilaan torstaina Venäjällä vakoilusta epäiltynä. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä vakoiluepäilyjen vuoksi vangitusta ulkomaalaisesta toimittajasta Venäjällä sitten Neuvostoliiton päivien.

-  Pidätyksen ajankohta näyttää laskelmoidulta provokaatiolta, jonka tarkoituksena on nöyryyttää Yhdysvaltoja ja pelotella Venäjällä yhä työskentelevää ulkomaista lehdistöä, lehti muistutti.

WSJ:n perjantaisessa pääkirjoituksessa arvioidaan, että suurlähettilään ja venäläistoimittajien karkotus olisi presidentti Joe Bidenin hallinnolta pienin hyväksyttävä reaktio Gershkovichin pidätyksestä.

-  Toki lehti voi sanoa näin, mutta ei niin pitäisi silti käydä. Siihen ei ole mitään syytä, Kremlin edustaja Dmitri Peskov kommentoi WSJ:n vaatimusta. Peskov väitti edelleen, että toimittaja oli otettu kiinni itse teossa.

Myös Biden sanoi perjantaina, että Venäjän olisi päästettävä Gershkovich vapaaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE