Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

WWF:n hittituote Norppalive laajenee muihin eläimiin: “Vastaamme kysyntään” – Julkkisnorppa Pullervolla ei kuitenkaan ole hätää

Norppalivessä köllötellyt "Pullervo" on saavuttanut supersuosion.

Ympäristöjärjestö WWF:n suositut livelähetykset ovat laajentuneet saimaannorpista muihinkin eläinlajeihin. WWF on laajentanut Norppaliven Luontoliveksi, ja ensimmäiset siinä nähtävät lajit ovat liito-orava ja metsäpeura.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kamerat ovat olleet testivaiheessa, ja molemmat lajit ovat näyttäytyneet kuvissa säännöllisesti. Nyt yleisökin pääsee seuraamaan liito-oravien ja metsäpeurojen elämää osoitteessa luontolive.wwf.fi.

Norppalive saavutti kahtena viime keväänä suuren suosion. Saimaannorppia on katsottu sen kautta yhteensä yli viisi miljoonaa kertaa. WWF:n mukaan livelähetysten laajentaminen on pitkälti seurausta yleisöpalautteesta.

– Me vastaamme kysyntään niin sanotusti. Paljon on tullut viestiä sekä 2016 että 2017, kun tätä Norppaliveä on tehty, että tätä katselisi mielellään enemmänkin, kertoo WWF:n tiedottaja Joonas Fritze STT:lle.

WWF aikoo avata vuoden mittaan myös muita kameroita. Niistä lajeista kerrotaan myöhemmin. Julkkisnorppa Pullervon ystävilläkään ei ole syytä huoleen, sillä Norppalive palaa linjoille myöhemmin keväällä. Kalasääksikamera avautuu taas heinäkuussa.

Sekä liito-orava että metsäpeura ovat Suomessa silmälläpidettäviä eli lähes uhanalaisia lajeja. Se oli yksi syy sille, miksi WWF valitsi ne livelähetyksiinsä.

– Liito-orava ja metsäpeura ovat molemmat harvoin nähtyjä lajeja, jotka ovat kärsineet suuresti metsien käsittelystä. Haluamme tehdä niitä tutummaksi jokaiselle suomalaiselle, sanoi WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen tiedotteessa.

Lisää aiheesta

WWF kertoo saaneensa apua liito-oravien kuvauspaikan löytämiseen Benjam Pöntiseltä. Pöntisen avulla löytyi Etelä-Pohjanmaalta liito-oravan pesäpuu.

– Live kuvaa sellaista haapaa, jossa on tikan aikanaan kovertama kolo ja tälläkin hetkellä siellä nukkuu liito-orava pesäkolossaan. Illan tullen se sieltä lähtee liikenteeseen, käy ruokailemassa ja palaa kololleen. Ennen auringonnousua se lähtee vielä uudestaan liikkeelle syömään ja taas palaa takaisin, Fritze kuvaa pienen nisäkkään päivärytmiä.

Metsäpeurakamera sijaitsee Lauhanvuoren kansallispuistossa Etelä-Pohjanmaalla. Kamera on asennettu 31 hehtaarin totutustarhaukseen, josta metsäpeuroja vapautetaan tulevina vuosina luontoon.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE