Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvallat harkitsee Tik Tokin kieltämistä – Pompeo: Kannattaa käyttää, jos haluaa jakaa henkilökohtaiset tietonsa Kiinan kommunistiselle puolueelle

LEHTIKUVA / AFP Money Sharma
Kiinalaista alkuperää oleva videonjakopalvelu Tik Tok.

Yhdysvallat harkitsee kiinalaisten sosiaalisen median sovellusten, mukaan lukien videonjakopalvelu TikTokin, kieltämistä, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo televisioyhtiö Fox Newsin haastattelussa maanantaina.
’Pompeon mukaan hallitus ottaa asian hyvin vakavasti.

Demokraatti.fi/STT

– En halua mennä presidentin edelle, mutta harkitsemme sitä, Pompeo sanoi juontaja Laura Ingrahamin kysyessä asiasta.

Pompeon mukaan ihmisten kannattaa ladata TikTok vain, jos haluaa henkilökohtaisia tietojaan Kiinan kommunistisen puolueen käsiin.

Kiinalaisen ByteDancen omistama TikTok on maailman suosituimpia sovelluksia. Sovellus on toistuvasti kieltänyt jakavansa käyttäjätietoja Kiinan viranomaisille ja toisti saman myös Pompeon haastattelun jälkeen, uutisoi muun muassa CNN.

– Meillä ei ole korkeampaa prioriteettia kuin edistää turvallista sovelluskokemusta käyttäjillemme. Emme ole koskaan jakaneet käyttäjätietoja Kiinan hallinnolle, emmekä tekisi niin, vaikka sitä pyydettäisiin, yhtiön edustaja sanoi lausunnossaan Pompeon haastattelun jälkeen.

Lausunnossa huomautettiin myös TikTokin toimitusjohtajan olevan yhdysvaltalainen ja yhtiöllä olevan satoja työntekijöitä Yhdysvalloissa.

Intiassa TikTok on jo kielletty. Guardianin mukaan myös Australiassa poliitikot ovat suhtautuneet kriittisesti sovellukseen.
Yhdysvaltojen ja Kiinan välejä on kiristänyt viime aikoina erityisesti kiistelty Hongkongin turvallisuuslaki, joka saatettiin voimaan Kiinassa kesäkuun lopussa. Pompeo varoitti tuolloin Kiinaa vastatoimista.

Aiemmin maanantaina Pompeo kutsui Kiinan valvonta- ja sensuurisuunnitelmia Hongkongissa orwellilaisiksi.
STT–Maiju Ylipiessa

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE