Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Yhdysvallat oikoo tietoja: kauppasopimus ei poista kiinalaistuotteiden tuontitulleja

LEHTIKUVA / AFP Jewel Samad

Kiinan kanssa saavutettu kauppasopimus ei sisällä kiinalaistuotteille asetettujen tuontitullien perumisia, sanovat Yhdysvaltain viranomaiset. Valtiovarainministeriö ja kauppaedustajan virasto kommentoivat asiaa yhteisessä lausunnossaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Niiden mukaan muunlaiset huhut ovat vääriä. Lausunto julkaistiin sen jälkeen, kun uutistoimisto Bloomberg kertoi, että kiinalaistuotteille asetetut tuontitullit pysyvät voimassa ensi syksyn presidentinvaalien yli, minkä jälkeen tullien poistamista voidaan harkita.

Kiinan ja Yhdysvaltojen on määrä allekirjoittaa kauppasopimuksen ensimmäinen vaihe tänään Washingtonissa. Yhdysvaltojen puolelta kynää pitelee presidentti Donald Trump. Kiinan puolesta sopimuksen allekirjoittaa kauppaneuvottelija Liu He.

Sopimuksen tarkkaa sisältöä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Yksityiskohdista on tarkoitus kertoa lisää keskiviikkona. Joitain tietoja on kuitenkin jo tihkunut ulos.

Yhdysvaltain ja Kiinan ensimmäisen vaiheen kauppasopimuksesta saatiin sopu joulukuussa. Sen mukaan Kiinan on määrä ostaa merkittäviä määriä amerikkalaistuotteita, muun muassa teollisuus- ja maataloustuotteita.

Yhdysvallat vuorostaan jätti nostamatta kaavailemiaan loppuvuoden rangaistustulleja kiinalaistuotteille. Yhdysvallat myös lupasi pienentää syyskuussa voimaan tulleita tuontitulleja.

Voimaan jäivät kuitenkin tullit satojen miljardien dollarien arvoiselle kiinalaistuonnille.

Kiina ja Yhdysvallat ovat olleet kauppasodassa lähes kaksi vuotta. Talousmahtien taistelu on vahingoittanut maailmantaloutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE