Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvallat takavarikoi Itä-Euroopan juutalaisilta varastettuja esineitä – osa oli ehditty huutokaupata

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat takavarikoineet joukon Itä-Euroopan juutalaisyhteisöiltä toisen maailmansodan aikana varastettuja esineitä. Historialliset esineet oli määrä huutokaupata Yhdysvalloissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Joukossa on muun muassa rukouskääröjä ja juutalaisyhteisöjen sääntöjä. Vanhimmat esineistä ovat peräisin aina 1840-luvulta, joihinkin oli kirjattu Auschwitziin lähetettyjen nimiä. Esineiden joukossa on muun muassa kirja, joka kytkeytyy Romaniassa ennen sotaa kukoistaneeseen juutalaisyhteisöön.

Viranomaiset saivat tietää huutokauppa-aikeista helmikuussa. Huutokauppakamari ehti jo myydä joitakin esineitä, kunnes lopetti kauppaamisen viranomaisten yhteydenoton jälkeen.

Oikeusministeriön lausunnossa arvioidaan, että esineitä ei ole voitu tuoda laillisesti Yhdysvaltoihin. Lausunnosta ei käy ilmi, milloin esineitä kenties ryhdytään palauttamaan alkuperäisille omistajille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE