Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvallat tuomitsi Pohjois-Kosovossa puhjenneet väkivaltaisuudet

LEHTIKUVA / AFP / ARMEND NIMANI
Kosovon pääministeri Albin Kurti sunnuntain piiritystilanteessa kuolleen poliisin muistotilaisuudessa Pristinassa 24. syyskuuta 2023.

Yhdysvallat tuomitsi maanantaina Pohjois-Kosovossa sunnuntaina puhjenneet väkivaltaisuudet. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kehotti Kosovoa ja Serbiaa välttämään sellaisia tekoja tai kielenkäyttöä, joka voisivat tulehduttaa tilannetta entisestään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Rikoksentekijät on saatettava vastuuseen avoimen tutkintaprosessin kautta, Blinken sanoi.

Pohjois-Kosovossa oli sunnuntaina tunteja kestänyt luostarin piiritystilanne. Kosovon poliisin mukaan ainakin kolme hyökkääjistä kuoli ja yksi pidätettiin. Lisäksi poliisi otti kiinni neljä siviiliä, joilla oli hallussaan aseita ja radiovarusteita.

Kosovo sanoi maanantaina ainakin kuuden epäillyistä hyökkääjistä olevan sairaalahoidossa Serbiassa.

-  Pyydämme Serbiaa luovuttamaan heidät välittömästi Kosovon viranomaisille, jotta heidät saadaan oikeuden eteen, sanoi Kosovon sisäministeri Xhelal Svecla.

VENÄJÄ kommentoi kohonneita jännitteitä alueella haastaviksi.

-  Tilanne siellä on hyvin, hyvin jännittynyt ja mahdollisesti vaarallinen, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille maanantaina. Hän lisäsi, että serbeihin suhtaudutaan alueella puolueellisesti.

-  Se, että provokaatioita tehdään hyvin usein serbejä vastaan, ei ole salaisuus kenellekään, Peskov sanoi.

Serbian presidentti Aleksandar Vucic sanoi sunnuntaina Kosovon pääministerin Albin Kurtin olevan ainut syyllinen Pohjois-Kosovon levottomuuksiin. Serbialaisjohtajan mukaan Kurti provosoi ja täten edesauttaa konfliktien syntymistä.

Kosovo puolestaan on syyttänyt tilanteesta Serbiaa. Pohjois-Kosovossa asuvan serbivähemmistön ja Kosovon hallinnon välit ovat olleet jo pitkään kireät.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE