Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvalloille syytös kaksinaismoralismista mellakoihin liittyen – asialla Hongkongin johtaja

LEHTIKUVA / AFP Anthony Wallace
Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam syyttää Yhdysvaltoja kaksinaismoralismista.

Hongkongin johtaja syyttää Yhdysvaltoja kaksinaismoralismista maata kuohuttaviin mellakoihin liittyen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yhdysvallat on kritisoinut toistuvasti Hongkongin demokratiamielenosoitusten tukahduttamista, mutta Yhdysvalloissa on viimeisen viikon aikana syttynyt laajoja mellakoita, joissa poliisi on turvautunut usein voimankäyttöön.

– Olemme nähneet viime viikkoina selvästi, millaista kaksinaismoralismia on liikkeellä, sanoi Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam.

– Yhdysvalloissa on mellakoita, ja olemme nähneet kuinka paikalliset hallitukset ovat reagoineet. Ja kun Hongkongissa oli samanlaisia mellakoita, näimme mitä mieltä he olivat silloin.

Kiinan ja Hongkongin johto näkee Yhdysvaltain mellakat hyvänä mahdollisuutena puolustella omien protestiensa tukahduttamista. Hongkongissa on viime vuodesta lähtien ollut massiivisia ja usein väkivaltaisiksi yltyneitä protesteja, joiden yhteydessä mellakkapoliisi on pidättänyt tuhansia ihmisiä.

Viime viikolla Hongkongin tilanne nousi taas tapetille, kun Kiinan kansankongressi hyväksyi esityksen Hongkongin kansallisen turvallisuuden laiksi, jonka nähdään kaventavan erityishallintoalueen autonomiaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi viime viikolla lakkauttavansa Hongkongin edullisen kauppasuhteen Yhdysvaltojen kanssa vastatoimena Kiinan päätökselle. Lam totesi, että Yhdysvaltain suunnitelmat vahingoittavat vain Yhdysvaltoja itseään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE