Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvalloissa on todettu noin 470 000 koronatartuntaa ja 17 miljoonaa on menettänyt työnsä maaliskuun puolivälin jälkeen

Yhdysvalloissa 17 miljoonaa ihmistä on menettänyt työpaikkansa maaliskuun puolivälin jälkeen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maan työministeriö ilmoitti viikkokatsauksessaan torstaina paikallista aikaa, että se oli saanut viikon aikana 6,6 miljoonaa uutta työttömyysetuushakemusta.

Samaan aikaan Yhdysvaltain keskuspankki ilmoitti uusista tukitoimista, joilla on tarkoitus pumpata 2,3 biljoonaa dollaria maan talouteen.

Työttömyysluvut olivat olleet lähes historiallisen alhaisia ennen kuin monet yritykset joutuivat keskeyttämään toimintansa koronaviruksen leviämisen takia.

Analyytikkojen mukaan tilanne jatkunee vielä kuukausia. Työttömyysluvut viittaavat siihen, että useampi menettää työnsä koronakriisin seurauksena kuin vuoden 2008 talouskriisissä. Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtaja Kristalina Georgieva varoitti torstaina, että luvassa on suurin globaali hätätila sitten 1930-luvun laman. Suomessa 1930-luvun lama tunnetaan pula-aikana.

Yhdysvalloissa on todettu eniten koronavirustartuntoja koko maailmassa. Tartuntoja on todettu yli 468 000, mikä on väkilukuun suhteutettuna noin 1 400 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden, kertoo tilastosivusto Worldometer.

Tukipaketti vaikuttaa 40 000 keskisuureen yritykseen

Keskuspankin uuden ohjelman tarkoituksena on pitää huolta yrityksistä, kotitalouksista sekä julkisesta hallinnosta, jotka kaikki kärsivät kassavirtojen ehtymisestä. Suuri osa Yhdysvaltain taloudesta seisoo osana koronaviruksen leviämisen vastaisia toimia.

Uusi tukipaketti tarjoaa lisäyksiä aiemmin ilmoitettuihin toimiin, mutta myös uusia tukikanavia. Fed sitoutuu ostamaan jopa 600 miljardin dollarin edestä pienten ja keskisuurten yritysten lainoja.

Keskuspankki myös tarjoaa neljän vuoden mittaisia lainoja yrityksille, joiden taloustilanne oli kunnossa ennen koronakriisiä. Lainaohjelma on suunnattu yrityksille, joilla on korkeintaan 10 000 työntekijää ja 2,5 miljardin dollarin liikevaihto.

Valtiovarainministeri Steven Mnuchinin mukaan tukiohjelma vaikuttaa merkittävästi 40 000 keskisuureen yritykseen, jotka työllistävät yli 35 miljoonaa ihmistä.

Yhdysvaltain kongressi hyväksyi massiivisen 2 000 miljardin dollarin tukipaketin maaliskuun lopulla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE