Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain asevoimien komentaja: yli 200 000 venäläisen häätäminen kestää pitkän aikaa

AFP / LEHTIKUVA / WIN MCNAMEE

Ukrainan vastahyökkäys ei ole epäonnistunut, mutta maan armeija on asettanut “riman hyvin korkealle” pyrkiessään valtaamaan takaisin kaikki menettämänsä alueet. Näin arvioi Yhdysvaltain asevoimien komentaja, kenraali Mark Milley.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän arvioi, että armeijalta tulee kestämään merkittävän pitkän aikaa häätää kaikki yli 200  000 venäläistä Venäjän miehittämiltä alueilta Ukrainassa. Rima on hyvin korkealla, Milley sanoi.

Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko ylipäänsä mahdollista saavuttaa kaikkein kunnianhimoisimpia tavoitteita, kuten Mariupolin satamakaupungin valtaamista tai Venäjän maayhteyden katkaisemista Krimin niemimaalle.

Milleyn mukaan Yhdysvaltojen Ukrainalle tähän mennessä tarjoama apu, yhteensä 140 miljardin arvosta aseita ja muuta apua, on ollut “erittäin avokätistä”.

-  Toimitusten nopeus riippuu kuitenkin myös logistiikasta ja siitä, kuinka nopeasti he pystyvät omaksumaan asioita. Kyse ei siis ole vain siitä, että levitetään taikapölyä ja tavaroita alkaa ilmestyä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE