Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketin

LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Presidentti Joe Bidenin ajama mittava koronaelvytyspaketti on hyväksytty Yhdysvaltojen edustajainhuoneessa äänin 219–212. Paketti, jonka loppusumma nousee 1,9 biljoonaan eli 1  900 miljardiin dollariin (1,57 biljoonaan euroon) menee seuraavaksi senaatin käsittelyyn.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pakettiin sisältyy määräys minimituntipalkan nostamisesta 15 dollariin, mutta senaatissa tehdyn juridisen linjauksen seurauksena se jää pois lopullisesta paketista. Minimipalkka on ollut 7,25 dollaria jo vuodesta 2008.

Kyseessä on Yhdysvaltojen historian toiseksi mittavin elvytyspaketti. Suurin oli kahden biljoonan dollarin paketti, joka hyväksyttiin koronapandemian alkuvaiheessa vuosi sitten.

Pakettiin sisältyy 1  400 dollarin tuki alle 75  000 dollaria tienaaville henkilöille sekä pariskunnille, joiden yhteenlasketut tulot eivät ylitä 150  000:ta dollaria. Samalla sen myötä jatketaan liittovaltion työttömyysavustusta, joka oli menossa umpeen maaliskuun puolivälissä. Työttömyystukea nostetaan 400 dollariin viikossa, ja sen maksuaikaa jatketaan elokuun loppuun.

Rokotteiden jakelua, koronatestausta ja jäljitystä tuetaan 50 miljardin dollarin edestä. Kouluille jaetaan 200 miljardin tuet ja paikallishallintoa tuetaan 350 miljardilla, kertoo muun muassa New York Times.

Republikaanit ovat vastustaneet Bidenin pakettia sanoen, että se on liian laaja ja liian kallis. Senaatin on määrä hyväksyä paketti yksinkertaisella enemmistöllä. Sen jälkeen senaatin ja edustajainhuoneen hyväksymät lakitekstit sovitetaan yhteen ja hyväksytään lopullisesti edustajainhuoneessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE