Ulkomaat

Yhdysvaltain edustajainhuoneelta lisää painetta Trumpille – valtuutti oikeustoimet Valkoisen talon asianajajaa ja oikeusministeriä kohtaan

LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski
LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski
LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuone on hyväksynyt menettelyn, jolla edustajainhuoneen oikeuskomitea voi ryhtyä oikeustoimiin Valkoisen talon entistä asianajajaa Don McGahnia ja oikeusministeri William Barria vastaan.

Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

Edustajainhuone äänesti oikeustoimien puolesta puoluerajojen mukaan 229–191. Päätös oli osa demokraattijohtoisen edustajainhuoneen tutkintaa presidentti Donald Trumpin väitetystä oikeuden estämisestä.

Barr ei ole suostunut luovuttamaan kongressin pyytämiä asiakirjoja, eikä McGahn ole suostunut tulemaan kongressin kuultavaksi. Oikeus voisi pakottaa heidät tekemään yhteistyötä kongressin kanssa.

Edustajainhuoneen oikeuskomitea on sanonut toistaiseksi pidättäytyvänsä oikeustoimista Barria vastaan, jos oikeusministeriö pitää lupauksensa ja luovuttaa joitakin Robert Muellerin Venäjä-tutkintaan liittyviä asiakirjoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat