Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain tiedustelujohtaja: Venäjä ja Iran ovat yrittäneet vaikuttaa äänestäjiin presidentinvaaleissa

Yhdysvaltojen kansallisen tiedustelun johtaja John Ratcliffe (kuvassa) kertoi keskiviikkona, että Venäjä ja Iran ovat yrittäneet vaikuttaa marraskuun alussa pidettäviin presidentinvaaleihin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hänen mukaansa kumpikin maa olisi saanut haltuunsa äänestäjätietoja.

Ratcliffe sanoi, että erityisesti Iran olisi lähettänyt amerikkalaisille väärennettyjä sähköposteja. Ratcliffen mukaan sähköposteilla olisi pyritty pelottelemaan äänestäjiä, yllyttämään levottomuuksiin ja vahingoittamaan presidentti Donald Trumpia.

Hän myös väitti Iranin levittäneen videota, jossa vihjattiin ihmisten voivan lähettää väärennettyjä äänestyslippuja, myös Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

Ratcliffen mukaan sekä Iran että Venäjä olisivat pyrkineet käyttämään äänestäjätietoja hyväkseen levittämällä rekisteröityneille äänestäjille virheellistä tietoa, aiheuttamalla kaaosta ja heikentämään äänestäjien luottamusta amerikkalaiseen demokratiaan.

– Nämä yritykset ovat epätoivoisia.

Ratcliffen lausunto tuli pian sen jälkeen, kun demokraateiksi rekisteröityneet äänestäjät olivat kertoneet saaneensa uhkailevia sähköposteja äärioikeistolaisen Proud Boys -järjestön nimissä.

Ratcliffe ja tilaisuudessa paikalla ollut liittovaltion poliisi FBI:n johtaja Christopher Wray eivät kertoneet, miten venäläiset tai iranilaiset olisivat hankkineet äänestäjien tietoja tai miten venäläiset saattaisivat käyttää niitä.

Wray sanoi, että Yhdysvaltojen vaalijärjestelmät ovat turvallisia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE