Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain tilanne muuttuu yhä karmaisevammaksi – uusi ennätys 94 125

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Michael Ciaglo

Yhdysvalloissa koronavirustilanne pahenee entisestään. Viimeisen 24 tunnin aikana maassa on vahvistettu 94 125 uutta tartuntaa, baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seuranta kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Luku kuvaa tilannetta torstai-illasta perjantai-iltaan paikallista aikaa.

Kyseessä on korkein 24 tunnin aikana tilastoitu tartuntamäärä pandemian aikana. Edellinen ennätys on torstailta, jolloin uusia tartuntoja oli yli 91 000.

Yhdysvalloissa jo yli yhdeksän miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan. Virukseen liittyviä kuolemia on lähes 230 000. Yhdysvalloissa on tilastoitu määrällisesti eniten tartunnan saaneita ja virukseen liittyviä kuolemia maailmassa. Maassa on noin 328 miljoonaa asukasta.

Britanniassa pääministeri Boris Johnsonin odotetaan kertovan uusista koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoituksista maanantaina, Times-lehti kertoo. Sen mukaan uusien rajoitusten taustalla on erityisesti huoli maan sairaaloiden kapasiteetista tartuntamäärien noustessa.

Timesin tietojen mukaan mahdollisten uusien rajoitusten myötä kiinni menisivät lähes kaikki muut palvelut paitsi keskeiset kauppaliikkeet ja koulutukseen liittyvät toimijat päivähoidosta yliopistoihin.

Rajoitusten olisi määrä tulla voimaan keskiviikkona ja jatkua joulukuun alkuun. Timesin lähteen mukaan rajoitusten käyttöönotosta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä, mutta tilannetta pidetään huolestuttavana.

– Koronavirustartuntojen määrä nousee joka puolella maata ja sairaaloilla on vaikeuksia selviytyä, korkean tason lähde maan hallinnosta sanoi Timesille.

Perjantaina maassa tilastoitiin yli 24 000 uutta tartuntaa ja noin 270 virukseen liittyvää kuolemaa.

Noin 66 miljoonan asukkaan Britanniassa koronatartuntoja on todettu yhteensä lähes 993 000, Johns Hopkins -yliopiston seuranta kertoo. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu noin 46 300.

Mielenosoittajat protestoivat uusia rajoituksia vastaan.

Espanjan toiseksi suurimmassa kaupungissa Barcelonassa mielenosoittajat ottivat perjantaina yhteen poliisin kanssa, uutistoimisto AFP kertoo.

Mielenosoittajat protestoivat uusia rajoituksia ja ulkonaliikkumiskieltoa vastaan. Lisäksi viranomaiset olivat kieltäneet ihmisiä poistumasta kaupungista koronavirustilanteen vuoksi.

Paikallisen poliisin mukaan 700 ihmistä osoitti mieltään, ja myöhemmin noin 50 ihmisen ryhmä oli alkanut heitellä ”vaarallisilla esineillä” poliiseja. 20 poliisia loukkaantui yhteenotoissa, 12 ihmistä pidätettiin ja useat poliisin ajoneuvot vaurioituivat.

Myös Pohjois-Espanjassa sijaitsevassa Burgosissa oli väkivaltaisia levottomuuksia, kun useat kymmenet nuoret mielenosoittajat heittivät pulloilla ja kivillä poliiseja sekä sytyttivät roskakoreja palamaan.

Yli 46 miljoonan asukkaan Espanjassa asetettiin heinäkuussa monia rajoituksia, kun koronavirustartunnat lähtivät uudelleen nousuun. Kataloniassa baarit ja ravintolat suljettiin lokakuun puolivälissä.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan maassa on lähes 1,2 miljoonaa ihmistä saanut koronavirustartunnan ja virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu yli 35 000.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE