Ulkomaat

Yhdysvaltain Venäjä-tutkinnan ensimmäiset pidätysmääräykset annettu – CNN: Trumpin ex-kampanjapäällikkö antautumassa FBI:lle

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksistä on annettu ensimmäiset pidätysmääräykset, kertovat amerikkalaislehdet.

Trumpin entistä kampanjapäällikköä Paul Manafortia ja hänen entistä liikekumpania Rick Gatesia on pyydetty antautumaan liittovaltion poliisi FBI:lle. Asiasta kertoo muun muassa New York Times.

CNN:n saamien tietojen mukaan Manafort on antautumassa vapaaehtoisesti oikeusministeriölle.

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtama tutkinta on keskittynyt Trumpin kampanjan mahdollisiin Venäjä-kytköksiin. CNN:n mukaan tarkemmat syytekirjelmät julkistetaan myöhemmin maanantain aikana. Syytteiden laajuus ei vielä ole tiedossa.

Manafortin on uutisoitu saaneen pimeästi miljoonia dollareita Ukrainan ex-presidentin Viktor Janukovitshin puolueelta. Häntä on tutkittu muun muassa rahanpesusta ja verorikoksista.

New York Timesin mukaan Gatesin nimi esiintyy puolestaan asiakirjoissa, jotka liittyvät Manafortin Kyprokselle perustamiin yhtiöihin, joiden kautta hän vastaanotti maksuja poliitikoilta ja liikemiehiltä Itä-Euroopassa.

Mueller nimitettiin keväällä selvittämään, miten Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

FBI:n entinen johtaja Robert Mueller nimitettiin keväällä selvittämään, miten Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen viime syksyisiin presidentinvaaleihin. Muellerin selvityksessä tavoitteena oli päästä selvyyteen myös siinä tekikö presidentti Trumpin kampanjanryhmä yhteistyötä venäläisten kanssa demokraattien Hillary Clintonin kaatamiseksi. Trump on kiistänyt kaikki syytteet.

Uutiskanava CNN kertoi lauantaina, että tutkinnassa on nostettu ensimmäiset syytteet. CNN:n mukaan syytetyt saatetaan ottaa kiinni jo maanantaina.

Kun tiedot syytteiden nostosta levisivät viikonloppuna, Trump julkaisi useita vihaisia Twitter-viestejä. Tviiteissään presidentti muun muassa kutsui Venäjä-tutkintaa jälleen noitajahdiksi sekä nosti taas esiin presidentinvaalikampanjan aikaisen kohun demokraattiehdokas Hillary Clintonin sähköposteista.

Juttua on päivitetty klo 14:21, 14:27 ja 14:47.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat