Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

YK:n järjestö: Metsää kadonnut lähes 100 miljoonaa hehtaaria parissa vuosikymmenessä

Jukka-Pekka Flander

Maailmasta on viimeisen parin vuosikymmenen aikana kadonnut lähes 100 miljoonaa hehtaaria metsää, kertoo YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön raportti.

Demokraatti.fi/STT

Järjestön mukaan metsien vähentyminen on jatkunut pitkään. Tahti on kuitenkin hieman hidastunut.

Metsien katoaminen on kiihtynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana etenkin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta sekä Kaakkois-Aasiasta.

Kato on ollut runsasta myös osissa Keski-Amerikkaa ja Latinalaista Amerikkaa, mutta näillä alueilla metsien hävitys on jonkin verran hidastunut.

Suurin syy metsien kaatamiseen on järjestön mukaan tilan raivaaminen maatalouden tarpeisiin. Tätä tapahtuu erityisesti vähemmän kehittyneissä maissa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön raportissa mainitaan erityisesti laajamittainen kaupallinen maatalous, muun muassa nautakarjan pito sekä soijapapu- ja palmuöljyviljelmät.

Metsien osuus maailman maapinta-alasta on vähentynyt kahdessa vuosikymmenessä 31,9 prosentista 31,2 prosenttiin. Yhteensä metsiä on noin 4,1 miljardia hehtaaria, raportissa kerrotaan.

Osissa Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa metsien pinta-ala oli viiden viime vuoden vertailussa pysynyt samana tai jopa noussut. Syynä tähän ovat toimenpiteet, jotka tähtäävät metsittämiseen ja metsien luonnolliseen laajenemiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE