Ulkomaat

YK:n pääsihteeri huolissaan Syyrian kärjistyneestä tilanteesta

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
YK:n rauhanturvaaja tarkkailee Israelin ja Syyrian rajaa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
YK:n rauhanturvaaja tarkkailee Israelin ja Syyrian rajaa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
YK:n rauhanturvaaja tarkkailee Israelin ja Syyrian rajaa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on ilmaissut huolensa Syyrian kärjistyneestä tilanteesta ja kehottaa rauhoittamaan tilannetta.

YK:n tiedottajan mukaan pääsihteeri seuraa tarkasti tilannetta Syyriassa ja sen rajoilla

Guterres myös muistuttaa, että kaiken Syyriassa tai sen lähialueille tapahtuvan täytyy noudattaa kansainvälistä oikeutta.

Pääsihteeri kommentoi asiaa tiedottajansa välityksellä sen jälkeen, kun Israel sanoi lauantaina tehneensä ilma-iskuja Syyriassa.

Israel sanoi iskeneensä sen jälkeen, kun Syyrian puolelta ammuttu ilmapuolustus oli ampunut alas israelilaisen hävittäjän. Lisäksi Israel sanoi pysäyttäneensä omaan ilmatilaansa tunkeutuneen miehittämättömän iranilaisen lennokin.

Selkkaus oli vakavin Israelin ja sen arkkivihollisen Iranin välillä sen jälkeen, kun Syyrian sota alkoi 2011.

Syyrian liittolainen Iran sanoi Israelin valehtelevan ilmatilaloukkauksesta.

– Kiistämme kaikki sionistien perättömät väitteet. Syyrian hallinto ja armeija vain puolustavat itseään Israelin aggressiivisuutta vastaan, sanoi Iranin ulkoministerin tiedottaja Bahram Ghasemi uutistoimisto AFP:lle.

Iranilla ei ole Ghasemin mukaan sotilaita Syyriassa, vaan se on lähettänyt Syyrian hallinnon pyynnöstä maahan vain sotilasneuvonantajia.

Myös Venäjä on kehottanut kaikkia osapuolia Syyriassa malttiin. Venäjän mukaan Syyriassa olevien venäläissotilaiden hengen vaarantamista on mahdotonta hyväksyä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat