Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Yksi hyvä keino olisi päivähoitomaksujen alennus” – SDP:n Lindtman odottaa oikeudenmukaisuutta työllisyyden parantamisessa

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Valtiovarainministeriön virkamiesmuistio on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä ”noteeraamisen arvoinen puheenvuoro”, miten työllisyyttä voitaisiin nostaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hän pitää positiivisena raportissa esimerkiksi sitä, että jatkossa olisi tärkeää panostaa enemmän henkilökohtaisiin työvoimapalveluihin ja siirtää vastuuta työllistämisestä yhä enemmän lähelle ihmistä eli kuntiin.

Samalla kuntien kannusteita työllistämiseen pitäisi parantaa.

– On myös hyvä, että VM:n muistio tunnistaa palkkatuen roolin työllisyyden parantamisessa sekä esittää karenssien uusimista, Lindtman arvioi tiedotteessa.

Hän korostaa, että työllisyyttä parannetaan parhaiten kannustavuutta lisäämällä, koulutukseen ja osaamiseen satsaamalla sekä työllisyyspalveluita parantamalla. Hänen mukaansa hallituksen on tehtävä uudistuksia – kuten oppivelvollisuuden laajentaminen – jotka parantavat työllisyyttä ja kasvua kestävällä tavalla.

Lisäksi tarvitaan kasvua ja työpaikkojen syntyä tukevia investointeja esimerkiksi infraan.

– Yksi hyvä keino parantaa työn vastaanottamisen kannusteita olisi päivähoitomaksujen alennus. Etenkin kasvukeskuksissa tämä tekisi työn vastaanottamisen nykyistä helpommaksi, Lindtman toteaa.

Lindtman muistuttaa, että nykyisessä haastavassa tilanteessa työttömyysturva on osoittautunut monille välttämättömäksi tueksi, jota ilman olisi ollut vaikea rakentaa siltaa yli vaikean ajan.

– On vaikea nähdä, että etenkään nykyisessä suhdannetilanteessa työttömyysturvaan kohdistuvilla leikkauksilla olisi saatavissa suurtakaan työllisyyshyötyä, hän arvioi VM:n virkamiesehdotusta.

Lindtmanin mukaan myös esimerkiksi niin sanottu työttömyysputki on monille vaikeassa työmarkkina-asemassa olevalle ikääntyneelle tärkeä.

– Kiistatta ikääntyneiden työllisyyteen liittyy myös rakenteellisia ongelmia. Monilla ahkerilla ja osaavilla ikääntyneillä työntekijöillä olisi valtavasti annettavaa työmarkkinoilla. Vuoropuhelua keinoista ikääntyneiden työllistämiseksi pitääkin aktiivisesti jatkaa erityisesti työmarkkinajärjestöjen kanssa, hän painottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE