Ulkomaat

Yksi kuoli ja 19 loukkaantui auton ajettua väkijoukkoon Yhdysvalloissa – ajaja oli kertonut äidilleen osallistuvansa oikeiston marssille

LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images

Yksi ihminen kuoli ja 19 loukkaantui, kun autolla ajettiin ihmisiä päin valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisten yhteenottojen aikana Yhdysvalloissa.

Autolla väkijoukkoon Charlottesvillessä Virginiassa ajanut on 20-vuotias mies, kertoo poliisi.

Yliajaja on ohiolainen James Alex Fields Jr. Häntä syytetään toisen asteen murhasta, vammantuottamuksesta ja onnettomuuspaikalta pakenemisesta.

Kehotin häntä olemaan varovainen.

Fieldsin äiti Samantha Bloom kertoi ohiolaiselle Toledo Blade -lehdelle poikansa kertoneen hänelle viime viikolla aikovansa osallistua alt-right-liikkeen eli niin sanotun vaihtoehtoisen oikeiston marssille Virginiassa. Äiti sanoi, ettei tiennyt tapahtuman ääriluonteesta.

– Kehotin häntä olemaan varovainen. Ja että jos he aikovat marssia, varmistamaan että hän tekee sen rauhanomaisesti, Bloom kertoi.

Yliajossa kuollut oli 32-vuotias nainen. Tilanteessa myös loukkaantui 19 ihmistä.

Kaksi poliisia sai surmansa helikopterin pudottua kaupungin liepeillä.

Lisäksi äärioikeiston edustajien ja vastamielenosoittajien välisissä kahakoissa loukkaantui 16 ihmistä. Siihen liittyen on pidätetty kolme ihmistä.

Washington Postin mukaan kaksi poliisia sai surmansa helikopterin pudottua kaupungin liepeillä. Lehden mukaan viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet, liittyikö heidän kuolemansa levottomuuksiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä ilmaissut osanottonsa sekä poliisien kuolemasta että 32-vuotiaan naisen kuolemasta.

– Syvimmät osanottoni surmansa saaneiden poliisien perheille ja muille Virginian osavaltion poliiseille. Olette parhaiden joukossa tämän kansakunnan tuotosten joukossa, Trump kirjoitti.

Juttua on täydennetty klo 10:41.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat