Uutiset

Yksityisautoilu Hämeenkadulla päättyy ensi maanantaina

Thinkstock
Hämeensillan remontti alkaa. Yksityisautoilla kulku sillalla on kielletty ensi maanantaista lähtien.
Thinkstock
Hämeensillan remontti alkaa. Yksityisautoilla kulku sillalla on kielletty ensi maanantaista lähtien.
Thinkstock
Hämeensillan remontti alkaa. Yksityisautoilla kulku sillalla on kielletty ensi maanantaista lähtien.

Viimeinenkin Tampereen Hämeensillalla  yksityisautojen käytössä ollut osuus on ensi maanantaista lähtien vain bussien, taksien ja huoltoliikenteen käytössä. Muutos koskee ajoa Hatanpään valtatien suunnasta Hämeensillalle.

Alkava Hämeensillan remontti vaatii työmaatilaa siten, että sillalla on työn aikana vain yksi ajokaista suuntaansa. Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien risteyksen liikennevalot otetaan pois käytöstä, samoin Jugentorin bussiterminaalin ja Hämeenkadun liittymän valot.

Rakennustöiden aikana jalankulku Hämeensillalla sallitaan, mutta reittimuutoksia ja jalankulkuväylien kavennuksia on tiedossa. Pyöräily ei toistaiseksi ole mahdollista. Keväällä kävely ja pyöräily saavat uuden reitin, kun väliaikainen silta Hatanpään valtatien suunnasta Värjärinkujalle valmistuu.

Hämeenkadun siltaurakka valmistuu vuoden 2019 lopulla, minkä jälkeen sillalla alkaa raitiotien ja pintarakenteiden rakentaminen. Raitiotieallianssi aloittaa lähiviikkoina myös vesijohtolinjan muutostyöt Hämeensillan ja Keskustorin välillä.

Länsipäässä reittejä auki

Myös Hämeenkadun länsipäässä tehdään ensi maanantaista alkaen liikennemuutoksia. Näsilinnankadun pohjoispuolelta avataan jälleen ajoreitti Hämeenkadun yli Näsilinnankadun eteläpuolelle.

Lisäksi Hämeenpuistoa pohjoiseen ajettaessa katu muuttuu jälleen kaksikaistaiseksi. Keväällä Hämeenpuiston kaistoja joudutaan vielä väliaikaisesti kaventamaan.

Kuninkaankatu Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä muuttuu myös ensi viikolla kaksisuuntaiseksi siten, että katuosuuden tonteille ajo ja huoltoliikenne on mahdollista. Ajoyhteys Kuninkaankadulta Hämeenkadulle sallitaan jatkossa vain takseille, busseille ja huoltoliikenteelle. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat