Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Uutiset

Yksityisiä potilastietoja löytyi elokuussa tyhjillään olevasta kuntoutuskeskuksesta Ylöjärvellä – nyt tyhjiin sairaaloihin on tehty tietoturvatarkastukset

iStock
Elokuussa tyhjillään olevista tiloista löytyi papereita, joissa oli potilaiden henkilökohtaisia tietoja. Kuvituskuva.

Elokuussa uutisoidun potilaiden tietosuojaa loukanneen tapauksen johdosta Pirkanmaalla on nyt tehty tietosuojatarkastukset kaikkiin tyhjillään oleviin sairaalakiinteistöihin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (Tays) tiedottaa, että tarkastuksen kohteena olleista tiloista löytynyt tietosuojattava materiaali on tuhottu ja tietoturvaloukkauksista on tehty asianmukaiset ilmoitukset tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Tarkastuksen taustalla on tapaus, jossa tyhjillään olevasta Ylisen kuntoutuskeskuksesta Pirkanmaan Ylöjärvellä löytyi papereita, joissa oli muun muassa keskuksen asukkaiden henkilötunnuksia, henkilökunnan nimiä sisältäviä tietoja ja asiakkaan henkilökohtaisia valokuvia. Taysin kehitysvammapalveluiden yksikkö on muuttanut tiloista noin viisi vuotta sitten.

Vastaavien tapausten estämiseksi kaikkien tulevien muuttojen yhteydessä on Taysin mukaan ohjeistettu tehtäväksi pakollinen tietosuojatarkistus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE