Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Musiikki

Yle kertoo jo seuraavasta UMK:sta, jossa valitaan Suomen edustaja Euroviisuihin – Aksel Kankaanrannan Looking Backiä ei viisulavalla kuulla

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Biisihaku Uuden musiikin kilpailuun (UMK) vuosimallia 2021 aukeaa syyskuussa, kertoo Yle. Kappaleita voi lähettää kisaan syyskuun alusta lähtien osoitteessa yle.fi/umk.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

UMK:ssa valitaan Suomen edustaja Euroviisuihin. Tänä vuonna valittu edustaja Aksel Kankaanranta ei pääse edustamaan Suomea ainakaan tänä vuonna, koska Euroviisut 2020 peruttiin koronavirustilanteen vuoksi.

Euroopan yleisradioliitto EBU on myös linjannut, että ensi vuoden viisukappaleiden tulee olla uusia, joten Kankaanrannan voittokappaletta Looking Back ei viisulavalla kuulla.

– Vuosi on pitkä aika mille tahansa biisille, ja Euroviisuissa on uutta musiikkia. Aksel voi halutessaan osallistua uudella biisillä myös ensi vuonna, mutta ammattilaisraati valitsee kilpailijat ja lopulta valinnan Suomen edustajasta tekevät äänestäjät, Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio kertoo tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE