Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yle kysyi puoluevaltuuston jäseniltä, kuka on suosikki pääministeriksi – tässä tulos

Lehtikuva / Jussi Nukari

Ylen SDP:n puoluevaltuuston jäsenille tekemässä kyselyssä Sanna Marinille ilmoittautui pääministerikisassa 20 kannattajaa, kun Antti Lindtmanin taakse asettui 14 valtuutettua.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puoluevaltuutetuista 20 ei vielä osannut tai halunnut kertoa kantaansa, ja seitsemää valtuutettua Yle ei tavoittanut.

Kysely on tehty keskiviikkona. Marinin kannattajat perustelivat Ylelle kantaansa muun muassa sillä, että hänellä on jo kokemusta SDP:n puheenjohtajan tehtävästä. Marin sijaisti Antti Rinnettä tämän sairausloman aikana.

Lindtmanin kannattajat puolestaan korostivat tämän kokemusta eduskuntaryhmän puheenjohtajana, yhteistyökykyä ja taitoa rakentaa luottamusta.

HS:n kysely: Marin on suomalaisten suosikki.

Helsingin Sanomien kysely puolestaan kertoi, että kolme kymmenestä suomalaisesta suosii Marinia seuraavaksi demaripääministeriksi.

Lehden pikagallupissa vastaaja sai valita suosikkinsa nimettyjen SDP:n poliitikkojen joukosta. Eero Heinäluoma, Antti Lindtman ja Jutta Urpilainen saivat kukin 12 prosentin kannatuksen.

Lisäksi Tuula Haatainen, Timo Harakka, Ville Skinnari ja Tytti Tuppurainen saivat hajaääniä. Viidesosa ei osannut kertoa kantaansa.

Ehdolle pääministeriksi ovat ilmoittautuneet Marin ja Lindtman.

HS:n kyselyn toteutti tiistaina Kantar TNS. Haastattelujen kokonaismäärä on 1 820. Virhemarginaali on noin 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE