Talous

Yle: Myös Ruotsin prinsessa Victoria verokohun keskelle – häälahjaksi saatu luksuslentomatka ihmetyttää

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Ruotsin kruununprinsessa Vicotrialla ja prinssi Daniel ovat joutuneet keskelle verokohua, kertoo Ylen uutiset. Pariskunnan häälahjaksi saama lentomatka on noussut esille Paratiisin paperit –tietovuodossa.

Ruotsalainen liikemies lennätti Victoriaa ja Danielilla yksityisellä lentokoneella arviolta sadan tuhannen euron edestä vuonna 2010.

Yksityislentokone oli puolestaan rekisteröity niin sanottuun ”postilaatikko yhtiöön” Bermundan veroparatiisiin, Yle kertoo viitaten Ruotsin televisio SVT:hen. Lentomatkan pariskunnalle lahjoitti ystäväpiirin tuttaviin kuuluva liikemies Bert Hult.

Kuningashuoneen mukaan prinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla ei ollut minkäänlaista tietoa asiasta.

Ylen uutisesta selviää lisäksi, että myös kuningas Car Gustav ja kuningatar Silvia ovat matkustaneet Hultin yksityiskoneella jopa useampaan kertaan. Asiasta kertoo SVT:n tutkiva toimitus Uppdrag granskning.

Hult on hyvä yksityinen ystävä kuninkaalliselle perheelle.

Hovin tiedottaja kommentoi asiaa toteamalla olevan hyvä, että ihmisten taloudellisia toimia selvitetään. Asialla ei ole tiedottajan mukaan kuitenkaan mitään tekemistä hovin kanssa.

– Bertil Hult on hyvä yksityinen ystävä kuninkaalliselle perheelle, ja siksi ystävän tekemisiä ei ole ollut mitään syytä tutkia, tiedottaja Margaretha Torgren totesi Ylen mukaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat