Politiikka

Yle: Myös toinen ministeri kertoo uhkailusta – ”Kaikki ne kuopan reunalle toivottamiset, niin ihan kaikkea ei ole pystynyt nielemään”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kirjoitti eilen poikkeuksellisen henkilökohtaisen päivityksen Facebook-tilillään. Orpo kertoi vaimoonsa kohdistuneesta pitkään jatkuneesta uhkailusta ja häirinnästä.

”Uhkailu johtuu perättömästä tiedosta, että hän olisi perustanut lakiasiaintoimistonsa avustaakseen turvapaikanhakijoita, ja siihen, että hän ryhtyi toimiin tiedon levittäjiä vastaan. Näitä tietoja jaetaan erityisesti valemedioissa, jotka eivät noudata hyvää journalistista tapaa”, Orpo kirjoitti lauantaina.

Orpo ei ole ainoa ministeri hallituksessa, joka on kokenut vastaavaa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) kertoo Ylelle olleensa miehensä kanssa reilun vuoden ajan laajan nettihäiriköinnin kohteena. Myös Mattilan tapauksessa taustalla oli valemediasivustojen hyökkäyksiä.

– Voin sanoa, että tämä on ollut kohtuutonta lasteni ja puolisoni kannalta, Mattila kertoi Ylelle.

Ylen jutun mukaan Mattilan puolison häiriköinnin taustalla on se, että tämä työskenteli Kajaanin Otanmäen vastaaottokeskuksessa Kainuussa, kun kaksi siellä asunutta turvapaikanhakijaa tappoivat paikallisen miehen.

Mattila sanoo Ylelle ymmärtävänsä, että kyseinen tapaus herättää tunteita.

– Mutta sitten kaikki ne kuopan reunalle toivottamiset, niin ihan kaikkea ei ole pystynyt nielemään.

Orpo oikoi eilen kirjoituksessaan valemedioiden väitteitä.

”Vaimoni ei ole, eikä hänen toimistonsa ole, ajanut yhdenkään kansainvälistä suojelua hakeneen ihmisen asiaa. Ei yhdenkään. Eikä toimistoon ole tullut niistä euroakaan. Vaimoni ei vastaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Työtään hän tekee virkamiehenä oikeuslaitoksessa, jolloin tällainen liiketoiminta ei edes olisi mahdollista.”

Orpon mukaan ei ole sankarillista uhkailla ministerin puolisoa ja perhettä, joilla ei ole samoja keinoja ja välineitä puolustautua kuin minulla julkisuuden henkilönä.

”Surullisinta on, että jotkut uhkailevat vieläpä nimimerkin takaa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat