Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Yle: Poliisi epäilee vihreiden pormestariehdokas Sinnemäkeä virkarikoksesta

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.).

Helsingin poliisi epäilee Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestaria Anni Sinnemäkeä (vihr.) virkavelvollisuuden rikkomisesta, kertoo Yle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tutkinta liittyy viiden vuoden takaiseen kiistaan Helsingin Meilahden huvila-alueen poikkeamisluvista. Eripuran kohteena on näyttelijä Pihla Viitalan ja tämän siskon paritalo alueella. Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava.

Toisin kuin monet muut alueen asukkaat, Viitala perheineen sai poikkeusluvalla rakentaa tontille vanhan 26 neliön ulkorakennuksen tilalle uuden 200 neliön paritalon. Alueen tontit omistaa Helsingin kaupunki, joka päättää alueen asemakaavasta ja rakennusluvista.

Sinnemäki istui vuonna 2016 apulaiskaupunginjohtajan mandaatilla lautakunnassa, joka päätti Viitaloiden poikkeamislupahakemuksesta. Hän sai osallistua keskusteluun, mutta hän ei saanut äänestää asiasta. Hakemus meni läpi yksimielisesti.

Sinnemäki vahvistaa Ylelle, että virkarikostutkinta koskee vuonna 2016 tehtyjä poikkeamislupapäätöksiä asemakaavasta Meilahdessa. Sinnemäen mukaan häntä on kuultu asiassa viime syksynä.

Ylen mukaan Sinnemäki kertoo informoineensa esitutkinnasta Helsingin vihreitä ennen kuin hänet asetettiin ehdokkaaksi. Sinnemäki kiistää syyllisyytensä.

– En missään nimessä ole syyllistynyt asiassa virkavelvollisuuden rikkomiseen, Sinnemäki sanoo Ylelle.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisilaitokselta kertoo Ylelle, että tapauksesta aloitettiin esitutkinta viime vuoden puolella. Esitutkinnasta ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa, vaikka muutoin Meilahden asemakaavakiista onkin ollut mediassa esillä, Yle kirjoittaa.

Tapauksen asiakirjat, kuten rikosilmoituksen tarkempi sisältö on salattu tutkinnan ollessa vielä kesken. Silén ei kommentoinut Ylelle, mitä tai keitä esitutkinta koskee. Sinnemäki vahvisti asian itse Ylelle.

Tutkinnanjohtajan tämänhetkisen arvion mukaan asia siirtyy syyteharkintaan.

Ylen mukaan Viitaloita ei epäillä mistään rikoksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE