Politiikka

Yle: Sipilän isoisän perustamalle yritykselle tilaus Terrafamesta — pääministeri työskenteli itsekin firmassa 15-vuotiaana

LEHTIKUVA / Kimmo Rauatmaa
LEHTIKUVA / Kimmo Rauatmaa
LEHTIKUVA / Kimmo Rauatmaa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) yhteyksistä Talvivaaraan putoilee yhä uusi tietoja.

Yle kertoo tänään, että pääministerin enojen, serkkujen ja lasten omistama yritys on saanut noin puolen miljoonan euron tilauksen Terrafamesta. Yritys on Sipilän isoisän perustama. Onpa Sipilä työskennellytkin yhtiössä ollessaan 15-vuotias.

Ylen mukaan Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö Fortel Invest omistaa osuuden kajaanilaisesta metalliyhtiöstä Katera Steelistä.

Eilen Sipilän Talvivaara-yhteyksistä kirjoitti Kansan Uutiset. Lehden mukaan Katera Steel sai tilauksen Terrafamelta purkumalmiin liittyvistä kuljettimista.

Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen sanoo Ylelle, että yli puolen miljoonan euron hankinnat ovat heille isoja hankintoja, mutta tämä on pieni. Eli alle puoli miljoonaa.

Kansan Uutisten mukaan Fortel Invest siirtyi vuonna 2014 Sipilän aikuisten lasten omistukseen, ja sen omistusosuus Katera Steelistä on edelleen viisi prosenttia.

– Sen jälkeen minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta, omistajarakenteesta tai asiakkaista, Sipilä kommentoi sähköpostitse avustajansa välityksellä Kansan Uutisille torstaina.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat