Politiikka

Yle: Sopu lähestyy teknologiateollisuuden neuvotteluissa – palkka nousemassa reilut 3 prosenttia kahdessa vuodessa

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Yle uutisoi, että Teknologiateollisuuden ja palkansaajien Teollisuusliiton palkkaneuvotteluissa on syntymässä yhteisymmärrys. Ylen tietojen mukaan neuvotteluiden seurauksena teknologiateollisuuden työntekijöiden palkat nousisivat kahden vuoden aikana reilut kolme prosenttia.

Vuosikorotukseksi olisi täten muodostumassa keskimäärin noin 1,5 prosenttia. Korotusten jatkumisesta vuositasolla ei Ylen saamissa tiedoissa mainittu.

Neuvottelujen alkaessa Teollisuusliitto lähti Ylen tietojen mukaan yli 5 prosentin korotusvaatimuksesta kaksivuotisessa sopimuksessa. Työnantajien lähtötarjous puolestaan oli alle kahden prosentin korotus kahdessa vuodessa.

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton nykyinen työehtosopimus umpeutuu tiistaina, ja tänään edessä ovat ratkaisevat neuvottelut uudesta sopimuksesta.

SAK:lainen Teollisuusliitto on vientiteollisuuden suurin palkansaajaliitto, jonka sopimus näyttää vahvasti suuntaa myös muiden liittojen neuvotteluille.

Osapuolet tapaavat tänään iltapäivällä.

Osapuolet tapaavat tänään iltapäivällä ja hakevat sopua uudesta sopimuksesta.

Ennen Yleisradion uutista Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aalto kommentoi neuvotteluita STT:lle. Hänen mukaansa tavoitteena on saada neuvottelutulos tänään aikaiseksi.

– Sillä mielellä neuvotteluihin lähdetään, että sopimusta lähdetään tekemään. Totta kai meillä on tavoitteena saada neuvottelutulos aikaiseksi tänään ja toivotaan, että se syntyy, Aalto sanoi STT:lle aamupäivällä.

Todennäköisyydestä ratkaisun löytymiselle Aalto tyytyi toteamaan, että voi olla, että syntyy tai voi olla, ettei synny.

– Kun me nähdään viimeinen työnantajan tarjous, niin sen jälkeen pystytään arvioimaan, onko sopimuksen edellytyksiä olemassa, Aalto sanoi.

Juttua täydennetty klo 11:51. 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat