Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Yle: Suomi saa vakavan varoituksen EU-komissiolta

Lehtikuva
Juha Sipilän johtamat hallitusneuvottelut saavat uuden vaikean kierteen: Suomi on ainoa maa, joka on Ylen mukaan saamassa EU-komissiolta nyt varoituksen.

Suomi on joutumassa EU-komission tarkkailtavaksi velkaantumiskehityksen ja velan määrän takia, kertoo Yleisradio.

Demokraatti.fi

EU-komission viime viikolla julkaisemassa talousennusteessa komissio arvioi Suomen julkisen velan kasvavan hälyttävästi. Ennusteen mukaan Suomen julkisen velan määrä ja julkistalouden alijäämä ylittävät  EU:n kasvu- ja vakaussopimuksessa asetetut raja-arvot useana vuonna.

Komissio päättää huomisessa kokouksessaan, miten se reagoi Suomen talouskehitykseen. Ylen tietojen mukaan Suomi on ainoana maana saamassa vakavan varoituksen kriteerien rikkomisesta.

Ylen tietojen mukaan EU-komissio päättänee huomenna, että se laatii raportin Suomen taloustilanteesta. Sen jälkeen Suomella olisi muutama viikko aikaa selvittää komissiolle, miksi talousluvut ovat kehnot ja millä toimilla Suomi aikoo niitä kohentaa.

Komissio antaa Suomen tulevalle hallitukselle siis mahdollisuuden luoda nopeasti talouspolitiikka, jolla talouskehitys käännetään.

Jos selitys ei vakuuta komissiota, Suomi joutuu niin sanottuun liiallisen alijäämän menettelyyn. Ylen mukaan se tarkoittaisi, että komissio ohjaisi Suomen taloudenpitoa suosituksin, ja Suomen pitäisi raportoida talousratkaisunsa EU:lle.

Jos tilanne ei korjautuisi, EU voisi rankaista Suomea tukirahojen menettämisellä, Yle kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE