Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yle: Syyria-operaatiossa vangittujen Isis-vankien joukossa ei ole suomalaisia

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi STT:lle lauantaina, että Turkki ei ole ollut Suomeen yhteyksissä taistelijoiden palauttamisesta.

Turkin Syyrian-sotaoperaation aikana vangitsemien 287 ulkomaalaisen Isis-vangin joukossa ei ole suomalaisia, sanoo Turkin sisäministeriön edustaja Ylelle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lokakuussa kiinni otettujen lisäksi Turkki sanoo, että sillä on vankiloissaan lähes 1 200 äärijärjestö Isisin jäsentä. Turkin sisäministeriön edustaja ei pystynyt vahvistamaan Ylelle, onko näiden vankien joukossa suomalaisia.

Turkki on kertonut aikovansa maanantaina aloittaa vangitsemiensa ulkomaalaisten Isis-taistelijoiden palauttamisen kotimaihinsa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi STT:lle lauantaina, että Turkki ei ole ollut Suomeen yhteyksissä taistelijoiden palauttamisesta.

Joukossa ainakin saksalaisia

Turkki on aiemmin kertonut, että vangittujen Isis-taistelijoiden joukossa on useita eri kansalaisuuksia, muun muassa 20 saksalaista.

Turkin sisäministerin Süleyman Soylun mukaan Turkki ei ole mikään ”vierastaistelijoiden hotelli”. Hän on myös kritisoinut EU-maita siitä, että osa niistä on perunut Isis-taistelijoiden kansalaisuuksia, ja tämä on estänyt näitä palaamasta kotimaihinsa.
Hän mainitsi esimerkkinä näin toimineista maista muun muassa Britannian ja Hollannin.

– Lähetämme heidät takaisin kotimaihinsa, olivat he sitten menettäneet kansalaisuutensa tai eivät, sisäministeri sanoi turkkilaisuutistoimisto Anadolu Ajansin mukaan.

On kuitenkin epäselvää, miten palautukset käytännössä tapahtuisivat ilman EU-maiden yhteistyötä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE